ΑρχικήΠολιτικήΟ Ζαχαριάδης απαντά στο «απέναντι στον Κασσελάκη ποιος;», προτείνοντας την Γεροβασίλη

Ο Ζαχαριάδης απαντά στο «απέναντι στον Κασσελάκη ποιος;», προτείνοντας την Γεροβασίλη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει και φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στο συνέδριο», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας μάλιστα κατονόμασε την Όλγα Γεροβασίλη ως πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη στις νέες εσωκομματικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αν η κ. Γεροβασίλη είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να παίξει ένα ρόλο την επόμενη ημέρα, το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματεάς απάντησε: «Κατά τη γνώμη μου ναι αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο, δεν θα τους το υποδείξω εγώ».

 

 

«Απολύτως θετική» η παρέμβαση Τσίπρα

Παράλληλα χαρακτήρισε «απολύτως θετική» την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

«Σηκώνει το μπόι του και λέει τα πράγματα με τον τρόπο που εκείνος τα βλέπει», είπε για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχθηκε πως, «έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Μπορούμε να δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 3ο ή 5ο κόμμα; Δεν θα μιλήσουμε; Δεν θα τοποθετηθούμε; Με τον Αλέξη Τσίπρα κρινόμασταν κάθε μέρα και ο Τσίπρας παραμέρισε μετά τη συντριπτική ήττα. Δεν περιμένουμε κανέναν στην γωνία, το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί στην γωνία» συμπλήρωσε.

«Για να τεθεί ζήτημα από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα σε ένα εξάμηνο κάτι δεν πάει καλά. Είχαμε ξεκινήσει με τον κ. Κασσελάκη το καλοκαίρι να λέει ότι θα κερδίσω τον Μητσοτάκη, μετά πήγαμε στο 17,8% είναι καλά και πήγαμε στην ΠΓ να ακούμε ότι και τρίτοι να βγούμε δεν πειράζει, θέλω λευκή επιταγή. Σε κανένα κόμμα δεν υπάρχει λευκή επιταγή ούτε μπορούμε να μετακινούμαστε από τη νίκη επί του Μητσοτάκη, στο καλά είμαστε στο 10%, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα για μονοψήφια ποσοστά» πρόσθεσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά σύντροφοι»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε οτι «δεν δέχομαι να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρείτε μου αντίπαλο, εγώ είμαι σε κόμμα που δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά σύντροφοι. Αυτή είναι απολίτικη, αυταρχική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Δεν θα κάνουμε το κόμμα αρένα, δεν αντιμετωπίζουμε στο κόμμα μέσα εσωτερικούς εχθρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ με την έννοια των πολιτικών τοποθετήσεων» και συμπλήρωσε:«Αυτό είναι μια απολίτικη, αυταρχική αντιμετώπιση».

«Πρέπει να διεξάγουμε έναν πολιτικό και φυσιολογικό διάλογο στο κόμμα μας, δεν θα το κάνουμε αρένα. Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρούς», είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εγώ έχω αλλάξει στα 20 χρόνια που είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έχω αλλάξει τρεις προέδρους και θα αλλάξω και τέταρτο. Στο κόμμα μένουμε και πολεμάμε. Το θέμα είναι τι κόμμα είναι αυτό; Είναι ένα κόμμα που ανακάμπτει που μιλάει πολιτικά για τα προβλήματα ή είναι ένα κόμμα σε πολιτική περιδήνηση που απασχολεί περισσότερο τις τηλεοπτικές και ψυχαγωγικές στήλες» απάντησε στην ερώτηση αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επανεκλογής Κασσελάκη.

«Εχουμε και μία διαδικασία που αυτή η ηγεσία μπορεί να αλλάξει», παρατηρώντας πως, «κατά την περίοδο Κασσελάκη, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει βήμα σταθεροποίησης, το κόμμα κατρακυλά», κατέληξε διαπιστώνοντας πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένος».