ΑρχικήΠολιτικήΟι αιχμές της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Τίθεται και το...

Οι αιχμές της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Τίθεται και το ζήτημα του πρόεδρου»

Επανέρχεται εκ νέου απόψε η Νάντια Γιαννακοπούλου και επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα τίθεται ζήτημα για το πρόσωπο του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ίδια εκτίμηση έχουν εκφράσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νίκος Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Απόστολος Πάνας, που έθεσαν θέμα προσφυγής στη βάση του κόμματος μετά την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές.

«Τα πράγματα πρέπει να τα δούμε αποδραματοποιημένα κι όπως είναι. Με μεγάλη υπευθυνότητα. Αυτή είναι η έγνοια μου. Υπάρχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα, που, καλώς ή κακώς, είναι πολύ κάτω από τους στόχους που είχαμε θέσει. Αυτό που βγήκα και είπα από την πρώτη μέρα, εκφράζοντας την αγωνία των ψηφοφόρων μας, που έχουν ελπίδα και προσδοκία στο ΠΑΣΟΚ: Δεν πρέπει να συγκληθούν τα όργανα, να δούμε τι έγινε, τι δεν πήγε καλά;», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο «Action24».

«Πρώτα να δούμε τι έγινε λάθος. Τα θέματα της φυσιογνωμίας, των πολιτικών επιλογών και της στρατηγικής. Μέσα σε όλα αυτά, θα το πω ευθαρσώς, τίθεται και το ζήτημα του πρόεδρου. Οι πολιτικές εκφράζονται από πρόσωπα, τα οποία έχουν ευθύνες. Ο πρόεδρος δεν υπάρχει μόνο για να παίρνει το χειροκρότημα, όταν τα πράγματα πάνε καλά. Υπάρχει και για να αναλαμβάνει την ευθύνη, όταν δεν πηγαίνουν καλά. Πόσο μάλλον όταν η ευθύνη των πολιτικών επιλογών είναι αποκλειστικά δική του. Πρέπει να τα συζητήσουμε όλα. Είναι χρέος μας απέναντι στον κόσμο μας, ο οποίος θέλει να δει το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό κόμμα. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας».