ΑρχικήΠολιτικήΟι χαμένες ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ στον Λουκασένκο - Πολιτικό σίριαλ με φόντο...

Οι χαμένες ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ στον Λουκασένκο – Πολιτικό σίριαλ με φόντο ψηφοφορία στην Ευρωβουλή

Εδώ οι ψήφοι ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταδικάζουν τον Λουκασένκο, εκεί οι ψήφοι, που είναι οι ψήφοι;

Η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνεται όσο περνούν οι ώρες, με το ένα κόμμα να διαψεύδει το άλλο με συνεχείς ανακοινώσεις. Η Νέα Δημοκρατία πάντως κάνει λόγο για σίριαλ αυτογελοιοποίησης της αντιπολίτευσης και τους βάζει το εξής δίλημμα: Διαψεύδετε τα πρακτικά ή δεν ξέρετε τι ψηφίσατε;

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση της ΝΔ:

Επειδή το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια, τον καλούμε να μας απαντήσει σε μια απλή ερώτηση: Στην συγκεκριμένη τροπολογία (υπ´ αριθμόν 14), που καταδικάζει τις απόπειρες έκδοσης του Προτάσεβιτς στη Λευκορωσία τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τα πρακτικά αποδεικνύουν ότι ψήφισαν ΟΧΙ μαζί με τον κ. Λαγό. Διαψεύδουν τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου ή δεν ξέρουν τι ψήφισαν; Αναμένουμε την απάντησή τους και τη συνέχεια στο σίριαλ αυτογελοιοποίησής τους.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευδε, μέσω του Δημήτρη Παπαδημούλη:

Το πρωί η ΝΔ είχε καταγγείλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Λαγό, τον Νοέμβριο όχι μόνο δεν καταδίκασαν τον Λουκασένκο σε ψήφισμα, αλλά είχαν απορρίψει το αίτημα να μην εκδοθεί ο Προτάσεβιτς στη Λευκορωσία:

Αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν «όχι» σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς. Χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο.

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;