Οι δολοφονίες κρατουμένων γίνονται πλέον κάθε βδομάδα

13 mins read

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν  όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές Κορυδαλλού.
‘Ενα βίντεο που  δημοσιεύτηκε στο tovima.gr, δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία κρατουμένου, τον περασμένο Ιανουάριο προκαλώντας σοκ αλλά και πολλά ερωτηματικά. Στο βίντεο καταγράφεται η ανενόχλητη καταδίωξη και τα αλλεπάλληλα μαχαιρώματα μεταξύ κρατουμένων στους διαδρόμους των φυλακών.
Η νέα αποκάλυψη προκαλεί ανησυχία για όσα συμβαίνουν στην μεγαλύτερη φυλακή της χώρας όπου τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί περίπου 10 αιματηρές συμπλοκές, 26 θάνατοι κρατουμένων από διάφορες αιτίες και δεκάδες τραυματισμοί.
Η ανομία και το χάος που επικρατεί, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας  με πάρτυ σε κελιά-σουίτες ή σωφρονιστικούς υπαλλήλους να ξυλοκοπούνται έχουν προκαλέσει αντιδράσεις για τις ευθύνες της πολιτείας σε αυτά τα φαινόμενα. Πολλοί βουλευτές της ΝΔ χαρακτηρίζουν την κατάσταση ανεξέλεγκτη καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει αυτά τα γεγονότα με απάθεια αρνούμενη να λάβει μέτρα.
To Yπουργείο Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του επιχείρησε να ρίξει την μπάλα στην… εξέδρας σημειώνοντας πως πρόκειται για γεγονός της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνάται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και προσθέτοντας πως η δημοσίευση του βίντεο υπηρετεί την «εντυπωσιοθηρία»:
“Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.
Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν” ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου.

Facebook Comments