ΑρχικήΠολιτικήΟι κύκλοι Πολάκη βλέπουν "μόνο" τα 4 εκατ. ευρώ χαμένα

Οι κύκλοι Πολάκη βλέπουν “μόνο” τα 4 εκατ. ευρώ χαμένα

Κύκλοι προσκείμενοι στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη λένε ότι δε χάθηκαν και τα 300 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μόνο τα 4 εκατομμύρια ευρώ από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου.

Κύκλοι που πρόσκεινται στον Παύλο Πολάκη αναφέρουν “αβάσιμα και ενδεχομένως υποβολιμαία κρίνονται τα δημοσιεύματα που σπεύδουν να μιλήσουν για απόσυρση από πλευράς Ιδρύματος Νιάρχου της δωρεάς των 300 εκατομμυρίων Ευρώ προς το υπουργείο Υγείας.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δωρεάς προχωράει κανονικά στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της και συγκεκριμένα στη δημιουργία των 2 μεγάλων νοσοκομείων (Κομοτηνής και Παίδων Θεσσαλονίκης, που αφορά σε περίπου 200 από τα 300 εκ. ευρώ), στην αγορά και συντήρηση των αεροπλάνων και ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ (27 εκ. ευρώ περίπου), για τα PET και τα Κυκλοτρόνια, για την εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής στο «τραύμα» και τις κινητές μονάδες κλπ.

Πρόσκαιρη εμπλοκή παρουσιάστηκε μόνο κατά το σκέλος της δωρεάς που αφορούσε στην εκπαίδευση ενάντια στις ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις (πρόγραμμα που δεν φτάνει ούτε τα 4 εκ. ευρώ, συνολικά)… κι αυτό επειδή υπάρχει σε εξέλιξη αντίστοιχο πρόγραμμα από τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ). Παρ’ όλα αυτά και για αυτήν την εξέλιξη γίνονται συνεννοήσεις μεταξύ του Ιδρύματος και του υπουργείου”.