ΑρχικήΠολιτικήΟι νέοι υποψήφιοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ

Οι νέοι υποψήφιοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ

Σήμερα αναμένεται η Νέα Δημοκρατία να ανακοινώσει περίπου 15 ονόματα νέων ανθρώπων, πρόσωπα που για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σηματοδοτούν την ανανέωση.
Βέβαια θεωρείται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, ο οποίος πήρε την ΟΝΝΕΔ από μία πολύ δύσκολη φάση και την έστησε ξανά στα πόδια της χωρίς ακρότητες και πάντα με σύνεση. Υποψήφιος θα είναι και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ψυχίατρος στο Αττικό νοσοκομείο ο οποίος σε ηλικία δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, μια εξελικτική ασθένεια η οποία του προκάλεσε σοβαρή κινητική αναπηρία. Είναι ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία σε περίοδο που η νομοθεσία δεν το επέτρεπε καθώς ήταν αριστούχος, τότε έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό. Έκτοτε, δραστηριοποείται σε θέματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών.
Υποψήφιοι θα είναι η δικηγόρος, πρώην αντίδημαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα και ο Γιώργος Κρεμλής, υψηλόβαθμο στελέχος της Κομισιόν με αρμοδιότητα το περιβάλλον.
Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δεν θα λείπουν και οι μεταγραφές της από το Ποτάμι, ο εκ πεποιθήσεως Ευρωπαϊστής Αλέξανδρος Μαλλιάς πρέσβης επί τιμή και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Παύλος Ελευθεριάδης.
Ήδη έχουν ανακοινωθεί αρκετές υποψηφιότητες, όπως του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αλλά και των  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου. Την επανεκλογή του θα διεκδικήσουν οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θεόδωρος Ζαγοράκης. Η Μαρία Σπυράκη, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, θα πολιτευτεί στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Η ονοματολογία των τελευαίων ημερών δείχνει ότι εντός των γαλάζιων ευρωψηφοδελτιών μπορεί να δουμε και την Έλενα Ράπτη ή ακόμη και την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία όμως δνε έχει διασαφηνίσει τις προθέσεις της. Επίσης, πιθανές είναι οι υποψηφιότητες των Γιάννη Σμυρλή (γραμματέας Ε.Ε. και Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ), Γιάννη Πάιδα (πρόεδρος ΑΔΕΔΥ), Στέφανου Γεωργιάδη (πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας), Νίκου Γιάννη (στέλεχος της Κομισιόν), Δημήτρη Τσαγκάρη (οικονομολόγος).