Οικονόμου: «Αναρχοαυτόνομοι ήθελαν να κάψουν την Αθήνα και να δολοφονήσουν αστυνομικούς»

13 mins read

Υπερψηφίστηκε, χθες, εν μέσω ταραχών και επεισοδίων το νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις και o υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σχολίασε το νέο νόμο αλλά και τις εκτεταμένες ταραχές που έλαβαν χώρα την Πέμπτη.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ένα «προοδευτικό νομοσχέδιο» χαρακτηρίζοντας την χθεσινή μέρα ως ιστορική. «Τη δουλειά της Αστυνομίας δεν την φορτώνεται κανένας. Θα υπάρχει ένας υπεύθυνος σε κάθε συγκέντρωση και ένας διαμεσολαβητής από πλευράς Αστυνομίας, για να ρυθμιστούν από κοινού τα θέματα του συνέρχεσθαι. Η Αστυνομία δεν είναι απέναντι στους πολίτες. Η Αστυνομία προστατεύει τους πολίτες και τα συνταγματικά τους δικαιώματα. Η Αστυνομία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει όσους θέλει να διαδηλώσουν», επεσήμανε μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι χθες, μια μικρή ομάδα «επιχείρησε να διαλύσει μια μεγάλη συγκέντρωση, των ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ, για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων. Αναρχοαυτόνομες ομάδες και μπαχαλάκηδες που ήθελαν να καταστρέψουν το κέντρο και να δολοφονήσουν αστυνομικούς. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό».

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, βρέθηκε αρκετά μεγάλος αριθμός μολότοφ που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιηθούν, ενώ αρκετοί από τους συλληφθέντες προέρχονταν από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. «Κάποιοι έχουν ξανά συλληφθεί, παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο νέων πορειών ή διαδηλώσεων με εκτεταμένα επεισόδια, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «δεν φοβόμαστε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το νόμο. Η ζωή και η ακεραιότητα των πολιτών θα εφαρμοστούν».

Σε ότι αφορά στην καταγγελία ειδικών φρουρών ότι αστυνομικός απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, είπε ότι πρόκειται για «σοβαρή καταγγελία» λέγοντας πως είναι σε εξέλιξη η σχετική προανακριτική διαδικασία.

«Εάν επιβεβαιωθεί το γεγονός, είναι τραγικό, θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τους φορείς», σημείωσε.

Facebook Comments