ΑρχικήΠολιτικήΟμιλία Ανδρουλάκη το απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια - Σε τιμητική θέση...

Ομιλία Ανδρουλάκη το απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια – Σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Λαμπράκης

Τις φυλακές Ωρωπού, τόπο κράτησης και μαρτυρίου εκατοντάδων αγωνιστών τα χρόνια της χούντας, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κύριος Ανδρουλάκης σημείωσε  πως πέρασαν 56 χρόνια από τη στιγμή που η ξενοκίνητη Χούντα οδήγησε τον ελληνικό λαό σε μια μαύρη εποχή, που τέλειωσε με τραγικό τρόπο, με την τραγωδία της Κύπρου.

«Είμαι εδώ σήμερα, στον Ωρωπό, σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο, για να τιμήσω τη μνήμη των ηρώων μας. Αυτών που δεν λιποψύχησαν. Αυτών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη ξενοκίνητη Χούντα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε:

 

«Κάθε λαός έχει φρουρό τη μνήμη. Γι’ αυτό έχουμε χρέος να θυμόμαστε. Λαός που θυμάται δεν επιτρέπει την υπονόμευση της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον τραυματισμό του κράτους δικαίου. Γι’ αυτό η μνήμη είναι φρουρός κι έχουμε χρέος όλοι να θυμόμαστε τους ήρωές μας, όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μανώλη Γλέζο, που εδώ σε αυτόν τον τόπο, στον Ωρωπό, αντιστάθηκαν απέναντι στη Χούντα».

 

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνόδευσε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του δολοφονηθέντος αγωνιστή της Δημοκρατίας, ο οποίος αναμένεται να είναι σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

 

Απευθυνόμενος στο γιο του αγωνιστή της Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είναι μια ακόμη επέτειος. 60 χρόνια από την ιστορική πορεία ειρήνης του μεγάλου αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

 

Και είναι ιδιαίτερη τιμή για τη δημοκρατική παράταξη, το ότι σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα, που θα δώσουμε την 21η Μαΐου, ο Γρηγόρης θα είναι στο πλευρό μας. Και χαίρομαι πάρα πολύ, διότι είναι ένας άνθρωπος ανιδιοτελής. Μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες για τις ανισότητες και το κράτος δικαίου.

 

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ Γρηγόρη που μας τιμάς με την παρουσία σου σε αυτόν τον αγώνα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει στις 18:00 σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων του κόμματος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ