Ομοβροντία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κατά Δοξιάδη: «Ούτε ο Όρμπαν!» – Το ιστορικό της κόντρας με το Μανιάτη

20 mins read

Στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρίσκεται ο εδώ και λίγες μέρες «πρώτος εθελοντής» του κυβερνητικού σχεδίου «Κανένα παιδί μόνο» για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Αιτία, η έμμεση προτροπή του Απόστολου Δοξιάδη να απολυθεί από την εφημερίδα «Τα Νέα» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης, επειδή φέρεται να έγραψε υβριστικό σχόλιο για την Ειρήνη Αγαπηδάκη, εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, στο facebook. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής, στηρίζουν με ανακοινώσεις τους τον δημοσιογράφο της εφημερίδας και επιτίθενται στην κυβέρνηση, με αφορμή την τοποθέτηση του Απόστολου Δοξιάδη σε αυτή τη θέση, κατακρίνοντας την επιστολή του στα «Νέα».

Πώς φτάσαμε ως εδώ

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Προκοπάκης, πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, «ξέθαψε» ένα σχόλιο στο facebook, αποδίδοντάς το στον Δημήτρη Μανιάτη. «Στη φωτό είναι ο χαρακτηρισμός για την Ειρήνη Αγαπηδάκη από τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ κ. Δημήτρη Μανιάτη» έγραψε στο post του με τίτλο «Δημοσιογράφος-εμετός».

Ο επίμαχος χαρακτηρισμός ήταν η λέξη «πατσαβούρι», χωρίς να προκύπτει πού απευθύνεται. Επίσης, αποδίδεται στον δημοσιογράφο ότι έγραψε για την εθνική συντονίστρια ότι «θέλει πίτσα πέντε μέτρα».

Ο Δημήτρης Μανιάτης, στη συνέχεια αρνήθηκε ότι είχε χαρακτηρίσει πατσαβούρι την κυρία Αγαπηδάκη: «Για όσους με ξέρουν όμως καλύτερα και βαθύτερα, γνωρίζουν καλά πως δεν θα χρησιμοποιούσα σεξιστικές εκφράσεις, που μου αποδίδονται αδίκως και αυθαίρετα. Ο κύριος Προκοπάκης χρησιμοποιώντας σχόλια(;) για άλλα θέματα και ούτε καν αυτοτελή ποστ μου με αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σπιλώνει, συκοφαντεί και επιχειρεί για πολλοστή φορά να μου τραυματίσει την εικόνα έστω στο πεδίο των κοινωνικών δικτύων αλλά και με άμεσο τρόπο στην εργασία μου- παρεπιπτόντως την μόνη και στον ιδιωτικό τομέα πάντα. Με την κ. Αγαπηδάκη μπορεί να διαφωνώ, να θεωρώ εξοργιστική την στάση της, να θεωρώ απαράδεκτο πως παλιότερα εγκαλούσε τον ΔΟΛ για συνέντευξη μου με τον Λαφαζάνη (in.gr) αλλά μακριά από μένα αυτά που ο κ. Προκοπάκης μου αποδίδει».

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επιτίθενται στον κ. Δοξιάδη με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού, κ. Δοξιάδης, σε τρεις μόλις μέρες δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, μπήκε κατευθείαν στη λογική της κυβέρνησης για την ελευθεροτυπία. Η πολυδιαφημισμένη προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη ζητά δημοσίως την απόλυση του δημοσιογράφου Δ. Μανιάτη! Ούτε ο Όρμπαν δεν θα το τολμούσε σε τρεις μόλις μέρες θητεία σε κυβερνητικό αξίωμα. Ο φιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται από την ανοχή του στο δημοσιογραφικό πλουραλισμό. Ανέχεται τους πάντες αρκεί να μην ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του. Αλλιώς, ζητά απλώς την απόλυσή τους από το αφεντικό.

Ο Παναγιώτης Βλάχος του Κινήματος Αλλαγής έγραψε χαρακτηριστικά:«Κανένα τζάκι & καμία οικογένεια δεν έχει το δικαίωμα να νουθετεί εκβιαστικά & να περιφρονεί την ελευθερία του Τύπου. Πολύ δε περισσότερο ικανούς δημοσιογράφους & ιστορικές εφημερίδες. Δεν έχει καμία σημασία αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί τους. Είμαστε με τον @Maniatisdn»

 

Facebook Comments