ΑρχικήΠολιτικήΟργή Μαρινάκη κατά Κασσελάκη: «Αν θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη να φέρει στοιχεία-...

Οργή Μαρινάκη κατά Κασσελάκη: «Αν θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη να φέρει στοιχεία- Περιμένουν ένα τραγικό γεγονός για να χτίσουν καριέρα»

Σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κύριος Μαρινάκης αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως
«Ο κ. Κασσελάκης και πολλοί άλλοι στην αντιπολίτευση περιμένουν οποιοδήποτε τραγικό γεγονός για να κάνουν πολιτική καριέρα, για να χτίσουν αφήγημα. Δεν έχουν αντιπρόταση».

Στην συνέχεια, απαντώντας σε όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης  για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο ίδιος ανέφερε:

«Ντροπή είναι να κάνεις πολιτική και καμπάνιες πάνω στον πόνο ανθρώπων. O κάθε Κασσελάκης εάν θεωρεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε συγκάλυψη να φέρει στοιχεία γι΄αυτό, να τα καταθέσει, αλλιώς να σταματήσει τώρα να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων».

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει όλα στο φως. Όλα πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη. Όμως για να κάνει σωστά τη δουλειά της πρέπει να το αφήσουμε να γίνει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και μακριά από κορώνες λαϊκισμού και σε καμία περίπτωση με το να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Πρέπει να πάρουμε όλοι μια απόσταση από την έρευνα της δικαιοσύνης» σημείωσε.

«Η συνέντευξη του κ. Κασσελάκη ήταν γεμάτη με αόριστες αναφορές και συκοφαντίες άνευ κανενός επιχειρήματος. Ο κ. Κασσελάκης μιλάει εκ του ασφαλούς. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2019 που είχε τη δυνατότητα δεν προέβη σε συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει το καθεστώς της αποσβεστικής προθεσμίας των υπουργών.

Άρα για τον Σπίρτζη ο Κασσελάκης μιλάει εκ του ασφαλούς. Αλλαγή στην συγκεκριμένη πρόβλεψη έγινε μετά το 2019 από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον εξομοιώνεται η προθεσμία παραγραφής των υπουργών με τους υπόλοιπους πολίτες».

«Διαχωρίζω τις πολιτικές με τις ποινικές ευθύνες»

Επιπλέον σημείωσε πως «σπεύδω να διαχωρίσω τις πολιτικές ευθύνες που έχουν αναληφθεί με τις ποινικές ευθύνες».

«Εξαιτίας της καθυστέρησης της σύμβασης 717, κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με τον θάνατο των συμπολιτών μας στα Τέμπη. Υπάρχει δηλαδή ποινική ευθύνη υπουργών. Εμείς με αυτό τον συλλογισμό δεν συμφωνούμε και θεωρώ ότι οποιοσδήποτε νομικός αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο στερείται λογικής.

Κάποιοι από την αντιπολίτευση μίλησαν για ντροπή. Ντροπή είναι η τυμβωρυχία. Ντροπή είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ αυτών. Ντροπή είναι να κάνεις πολιτική και καμπάνιες πάνω στον πόνο ανθρώπων, πάνω στο όνομα θυμάτων. Κάποιοι από την αντιπολίτευση μίλησαν για ντροπή.

Ντροπή είναι η τυμβωρυχία. Ντροπή είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ αυτών. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδώσει ευθύνες σε όποιον ανήκουν, αλλά χωρίς να λαϊκίζουμε και να διακινούμε fake news».

Ακόμη, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Ο κάθε Κασσελάκης εάν θεωρεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε συγκάλυψη να φέρει στοιχεία γι΄αυτό να τα καταθέσει αλλιώς να σταματήσει τώρα να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων».

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης λέγοντας:

«Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης αναφέρθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο  ο πρωθυπουργός που αφορούν στην προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας διατρέχει και τα θέματα της σημερινής μας συνεδρίασης: αντιμετώπιση της ακρίβειας και μέτρα για την υποστήριξη των αγροτικών μας προϊόντων, αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και θέματα ασφάλειας μέσα και έξω από τα σύνορά μας».

«Σε ισχύ τίθενται σήμερα τα τέσσερα νέα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης για την ακρίβεια. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση έχει ήδη ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών. Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των καταναλωτών», είπε ο κ. Μαρινάκης αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας.

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Period Poverty που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. 

«Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική και η Δυτική Θεσσαλονίκη και θα περιλαμβάνει: διανομή 14.000.000 προϊόντων περιόδου στα σχολεία, εκπαίδευση για την έμμηνο ρύση για γονείς, πακέτο περιόδου στο σχολείο, εκστρατείες αποστιγματισμού και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης για όλα τα κορίτσια της χώρας».

Τέλος, ερωτηθείς για την καταγγελία ότι ο κ. ο Τριαντόπουλος έδωσε εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «επιβεβαιώνω την απάντηση του κ. Τριαντόπουλου στη Βουλή, δεν δόθηκε εντολή από κανένα μέλος της κυβέρνησης για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος».