ΑρχικήΠολιτικήΟργισμένος ο Γιατρομανωλάκης με το ομοφοβικό κείμενο 160 προσωπικοτήτων

Οργισμένος ο Γιατρομανωλάκης με το ομοφοβικό κείμενο 160 προσωπικοτήτων

Την οργισμένη αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, προκάλεσε κείμενο που υπογράφουν 160 άτομα σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Στο κείμενο, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η χώρα μας αντιμετωπίζει οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και θα έπρεπε να έχει ως πρώτη της μέριμνα την ενίσχυση της Ελληνικής οικογένειας και την αύξηση των γεννήσεων. Αντ’ αυτού όμως, παρατηρούμε με ανησυχία να εξαγγέλλονται και να προωθούνται νομοθετικές πρωτοβουλίες στο όνομα ενός αμφιλεγόμενου και καταχρηστικού δικαιωματισμού, που έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, τα ήθη και τις Εθνικές μας παραδόσεις που διαχρονικά αποτελούν τα κραταιά θεμέλια της συνέχειας, επιβίωσης και προοπτικής του Ελληνισμού».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «σε τί ακριβώς θα συνίσταται αυτή η ισότητα μεταξύ αφ’ ενός ανδρός και γυναικός που οδηγεί στη δημιουργία (του βασικού κοινωνικού πυρήνα) της οικογένειας και στη φυσική αναπαραγωγή, αφ’ ετέρου δε μιας σχέσεως μεταξύ ομοφύλων ατόμων ; Η κοινωνική αποδοχή ομοφύλων προτιμήσεων είναι δεδομένη “εν ελευθερία βουλήσεως” του ατόμου και όχι θέμα πολιτικής ή διαπαιδαγώγησης. Τίθεται επίσης το ερώτημα: ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στην οικογένεια και στην κοινωνία από την εφαρμογή πολιτικών του είδους αυτού;».

Με αφορμή το κείμενο αυτό, ο Νίκος Γιατρομανωλάκης τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«160 άτομα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία άντρες, διαστρεβλώνοντας κείμενα και χρησιμοποιώντας αποσπασματικές θεωρίες με επιστημονικοφανή τρόπο προκειμένου να συγκαλύψουν την ομοφοβία τους, ουσιαστικά συνδέουν τους ΛΟΑΤΚΙ+ με την εγκληματικότητα, την υπογεννητικότητα και οποιοδήποτε άλλο θέμα αντιμετωπίζει η χώρα. Ακαδημαϊκοί ανάμεσά τους υποστηρίζουν ότι η εκπαίδευση δεν θα πρέπει να είναι ανοιχτή.

Και το χειρότερο, αυτά τα 160 άτομα, καταδικάζοντας τον υποτιθέμενο δικαιωματισμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων επικαλούνται τα ισόβια προνόμια τους για να μας πουν ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να είναι ίσοι και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα “έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, τα ήθη και τις Εθνικές μας παραδόσεις που διαχρονικά αποτελούν τα κραταιά θεμέλια της συνέχειας, επιβίωσης και προοπτικής του Ελληνισμού”. Από πότε η επιβίωση του Ελληνισμού βασίζεται στην καταπίεση και στη στέρηση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ελλάδας;».