Χατζηδάκης: Οριακά τα πράγματα στη ΔΕΗ και γι' αυτό είχαμε τα μπλακ άουτ

9 mins read

Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Ενέργειας το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας βρίσκεται στα όριά του.
«Είναι οριακά τα πράγματα και γι’ αυτό είχαμε τα μπλακ άουτ σε Αθήνα και Λασίθι τις προηγούμενες ημέρες», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο ενημέρωσης των πολιτών μέσω της ΔΕΗ για το πώς μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση προσθέτοντας ότι «θα δούμε τι θα κάνουμε και στο επίπεδο των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη συγκράτηση».
«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Από τις πρώτες ημέρες είχαμε μια ανώμαλη προσγείωση στο υπουργείο λόγω της ΔΕΗ και των προβλημάτων στο δίκτυο. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να βρούμε μια νέα διοίκηση στη ΔΕΗ για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας αλλά και για το δίκτυο», σημείωσε.
Για την Χαλκιδική είπε ότι πρόκειται για «πολύ δύσκολες συνθήκες» και χρειάζεται σκληρή δουλειά «για να μεταφέρουμε ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη όσα υπήρχαν γιατί τα πράγματα είναι οριακά σε Ρόδο, Κρήτη, Σαντορίνη, για να κάνουμε bypass στο πρόβλημα».
Όπως είπε «έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές εκτός από το πρώτο πόδι από την Ποτίδαια και κάτω. Μου λένε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουν τελειώσει οι εργασίες και θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα