ΑρχικήΠολιτικήΠαφίλης για φαρμακευτική κάνναβη: «Είναι καταστροφή η χρήση των ναρκωτικών»

Παφίλης για φαρμακευτική κάνναβη: «Είναι καταστροφή η χρήση των ναρκωτικών»

​Την πολιτική σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης λέγοντας πως σήμερα με το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη είναι μια σημαντική ημέρα καθώς έχουμε την ίδρυση της εταιρείας Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με πρόεδρο τον κ. Γεωργιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Καρανίκα και τίτλο «Φύσα, ρούφα, πάτα τονε, άναφτονε και καφτόνε»! Αυτή είναι η ουσία”. Εδώ έχουμε, είπε, “την σύμπλευση των βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της λύσης της μαστούρας. Και το λέω έτσι ωμά”!

Το ΚΚΕ, τόνισε, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των ναρκωτικών εδώ και χρόνια ολόκληρα, κόντρα στο ρεύμα, σε συνεργασία με τα θύματα, με τις οικογένειές τους, με τα θεραπευτικά κέντρα. Υψώνουμε τη φωνή μας και από αυτό το βήμα, και λέμε: Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Δεν υπάρχουν ούτε μαλακά ούτε σκληρά. Είναι ναρκωτικά όλα μαζί. Ζωή ολόκληρη διεκδικούμε και όχι ζωή με δόσεις στον κόσμο των παραισθήσεων. Εμείς λέμε στους εργαζόμενους ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσουν με ευτυχία στον κόσμο των αισθήσεων και όχι των παραισθήσεων. Είναι ντροπή να λέτε πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στα χασίσια και η αναπτυξιακή προοπτική και η γεωστρατηγική θέση της είναι το κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, με νόμιμο τρόπο μάλιστα.

Η θέση του ΚΚΕ, ανέφερε είναι πως η φυτική κάνναβη έχει μεγάλο αριθμό δραστικών ουσιών που δεν τις γνωρίζουμε ακόμα. Δεν έχουν ερευνηθεί οι δράσεις, οι αλληλεπιδράσεις, οι παρενέργειες που έχει καθεμιά από αυτές. Οι συγκεκριμένες δραστικές ουσίες που απομονώνονται από την κάνναβη μπορούν να συνδεθούν χημικά, όπως γίνεται σε πολλά φάρμακα, τεχνητά και να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς, φαρμακευτικούς, παρηγορητικούς σκοπούς σε περιπτώσεις που τα ήδη υπάρχοντα δεν επαρκούν. Βασική προϋπόθεση είναι η πραγματοποίηση κλινικών μελετών. Η διασφάλιση της ασφάλειας των ασθενών και ο αυστηρός έλεγχος από το ίδιο το κράτος στην παραγωγή, επεξεργασία, διάθεση και χορήγηση αυτών των φαρμάκων, με αυστηρά κριτήρια και με ψυχιατρική παρακολούθηση των ασθενών που τη λαμβάνουν. ​

Σχετικά με την ονομαστική ψηφοφορία επί της Αρχής που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιδίωξη να φέρει σε δύσκολη θέση όσους βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν, ο κ. Θ. Παφίλης είπε ότι αυτά είναι “καραγκιοζιλίκια” […] Όποιος βουλευτής έχει θάρρος και διαφωνεί, βγαίνει και το κάνει, όπως βγήκαν χθες η κυρία Γιαννάκου και η κυρία Κεφαλογιάννη. Ο βουλευτής έχει συναίσθηση καθήκοντος και εάν διαφωνεί με το κόμμα του, βγαίνει, καταψηφίζει και αν είναι σοβαρός παραιτείται και κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές αλλού.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ