ΑρχικήΠολιτικήΠάιατ: Έχουμε δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές

Πάιατ: Έχουμε δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές

Σε μία δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει εντυπώσεις, προχώρησε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξη που έδωσε στον ANT1.

Δήλωσε ότι: «Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη» και συμπλήρωσε: «Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη έγιναν στο πλαίσιο του disinfo week στην Αθήνα, που αποτελεί εκστρατεία των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης. «Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» τόνισε ο κ. Πάιατ.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο – μία από τις πιο σημαντικές «δεξαμενές σκέψεις» των ΗΠΑ – θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν απόπειρες παρεμβάσεων ενόψει των ευρωεκλογών.

Η δήλωση Πάιατ έρχεται λίγες ώρες μετά την καταγγελία του Ντόναλντ Τουσκ πως «αντιευρωπαϊκές εξωτερικές δυνάμεις» θέλουν να επηρεάσουν τις επιλογές των Ευρωπαίων πολιτών, «φωτογραφίζοντας» την Ρωσία.