ΑρχικήΠολιτικήΠαναγιωτόπουλος για την 25η Μαρτίου: Όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε τις μεγαλύτερες, τις...

Παναγιωτόπουλος για την 25η Μαρτίου: Όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε τις μεγαλύτερες, τις ενδοξότερες νίκες

Αντλούμε δύναμη και εμπνεόμαστε από το παράδειγμα των Ηρώων του ’21, λαμβάνουμε υπόψη από το παράδειγμά τους ότι όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε τις μεγαλύτερες, τις ενδοξότερες νίκες, ανέφερε ο ΥΠΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι “όταν δεν συμβαίνει αυτό και όταν είμαστε διχασμένοι κινδυνεύουμε με τις πιο τραγικές ήττες. Φέρνουμε στο μυαλό μας κάτι πολύ απλό, ότι οι Ήρωες του ‘21 αυτοί που πέτυχαν την εθνική Ανεξαρτησία μέσα από τη θυσία τους και τον αγώνα τους ήταν απλά άνθρωποι με μεγάλη πίστη, μεγάλη αποφασιστικότητα και ακόρεστη δίψα για Ελευθερία. ‘Άνθρωποι που δεν λογάριαζαν, για να φέρω στο νου μου τα λόγια του Κολοκοτρώνη, «ούτε πώς ήταν οι Τούρκοι ούτε ποιοι βαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις» κι έτσι αγωνίστηκαν και πέτυχαν σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να οφείλουμε να ακολουθούμε το ηρωικό παράδειγμα τους”, σχολίασε περαιτέρω.

Τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Γεωργάλλας, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ο καθώς και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, εκπρόσωποι κομμάτων κ.α επίσημοι.

 

 

Τα χαρακτηριστικά της φετινής παρέλασης:

– Η εμφάνιση για πρώτη φορά των ελληνικών μαχητικών F-16C/D VIPER FIGHTING FALCON και των εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6A TEXAN II 120 στον αττικό ουρανό και

-η διέλευση των προσφάτων αποκτηθέντων τεθωρακισμένων οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3.

Για άλλη μία χρονιά ο συντονισμός της στρατιωτικής μπάντας της ΑΣΔΥΣ στον ακριβή βηματισμό των παρελαυνόντων Ευζώνων και η δυναμική διέλευση των στελεχών των ειδικών δυνάμεων -αλεξιπτωτιστών πεζοναυτών, καταδρομέων , βατραχανθρώπων, υποβρυχίων καταστροφέων του Λιμενικού και της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα της πολιτειακής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και του συγκεντρωμένου κόσμου.

Την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και ακολούθησαν οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρου, ενώ στον αττικό ουρανό έκανε την εμφάνιση του το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755 συνοδευόμενο από αεροσκάφος F-16 Block-52.

Ακολούθησαν τα μέσα του μηχανοκίνητου Πεζικού, όπου μεταξυ άλλων παρήλασαν τα θωρακισμένα οχήματα M1117 Guardian, τα επιβλητικά αρματα μάχης Leopard, το μηχανοκίνητο Πυροβολικό, το αντιαεροπορικό πυροβολικό, το Μηχανικό, οι Διαβιβάσεις, μία διμοιρία Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής (ΠΒΧ) ‘Αμυνας, το Υγειονομικό, τα αντιαεροπορικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας «PATRIOT» και «ΒΕΛΟΣ».

Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξε η εντυπωσιακή διέλευση του λόχου Ευζώνων. Επίσης παρήλασαν πεζοπόρα τμήματα των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πάνω από τον αττικό ουρανό πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς όλοι οι τύποι αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων ( Rafale, F-16, M-2000/5 και F-4), ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, chinook, NH-90, UH-1H kiowa warrior) , του Πολεμικού Ναυτικού SH-70 καθώς και των Σωματων Ασφαλείας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου συνεχάρη τον έχοντα το Γενικό Πρόσταγμα διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγο Αναστάσιο Πολύχρονο για το άρτιο της παρέλασης.