ΑρχικήΠολιτικήΠαπαθανάσης: «Δεν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα κι άλλων κλάδων της οικονομίας»

Παπαθανάσης: «Δεν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα κι άλλων κλάδων της οικονομίας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για το άνοιγμα της αγοράς μέσω του click away, σημειώνοντας πως η λύση αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των μεταφορικών εταιρειών. 

Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι «αντί να παραλαμβάνουμε τα προϊόντα στο σπίτι, τα παραλαμβάνουμε έξω από το κατάστημα. Είναι μια αποσυμφόρηση του συστήματος μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα μπορούν να λειτουργήσουν κατά τον ίδιο τρόπο με τα απλά καταστήματα λιανικής, χρησιμοποιώντας τα e-shop που διαθέτουν και να παραδίδουν τα προϊόντα στους πελάτες τους στον ανοιχτό χώρο στην είσοδο των κέντρων.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του click away, σημείωσε ότι όλα τα καταστήματα που επιλέγουν να παραδίδουν τα προϊόντα τους κατά αυτόν τον τρόπο, παραμένουν στο ευνοϊκό καθεστώς οικονομικών ρυθμίσεων, όπως είναι η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40%, η δυνατότητα της επιστρεπτέας προκαταβολής και η αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού.

Ακόμη, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι, σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον μέτρα ή για άνοιγμα άλλων κλάδων της οικονομίας, τονίζοντας ότι «κάτω από αυτές τις συνθήκες, αυτή είναι η δυνατότητα αυτήν την στιγμή».

«Γκρίνια» από τους επιχειρηματίες

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από τους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης να σημειώνει ότι «έχουν το δίκιο με το μέρος τους σε πολλά από αυτά που ζητούν». 

Πάνω από 650.000 αναστολές εργασίας έχουν ήδη πληρωθεί, ενώ οι υπόλοιπες 24.000 που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, είναι γιατί έγινε λάθος στην καταγραφή των στοιχείων. «Είναι ανοιχτό το ΕΡΓΑΝΗ για να επανέλθουν οι συμπολίτες μας να κάνουν την αίτηση και να λάβουν τα χρήματα», είπε.