Παπαθανάσης: «Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια»

9 mins read

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε ότι στις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια.

Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ως προς τον προγραμματισμό τηρούμε τα επτά στάδια επανεκκίνησης».

Αναφορικά με την ολική επαναφορά του κλάδου της εστίασης την επόμενη Δευτέρα, το σύνολο των καταστημάτων μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον διαθέτουν υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους σημείωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν υπαίθριο και ημιυπαίθριο χώρο, πρόσθεσε. Επιπλέον, στις 25 Μαΐου θα ανοίξουν και τα καφέ μπαρ, όχι όμως τα κέντρα διασκέδασης.

Ο κ. Παπαθανάσης υπενθύμισε ότι και στην περίπτωση της εστίασης, «υπάρχουν οι αποστάσεις» που πρέπει να τηρούνται, αλλά και τα μέσα προστασίας, δηλαδή μάσκα για τους εργαζόμενους στην κουζίνα και ασπίδα προσώπου για τους σερβιτόρους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες.

«Η πολιτεία δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα», εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης στην ίδια κατεύθυνση, παρότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παρόντες, δήλωσε.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα