ΑρχικήΠολιτικήΠαπαθανάσης: «Υπάρχει σχέδιο για άρση του lockdown - Όλα θα κριθούν από...

Παπαθανάσης: «Υπάρχει σχέδιο για άρση του lockdown – Όλα θα κριθούν από την επιδημιολογική εικόνα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει κοντά στις 30 Νοεμβρίου, αναφερόμενος σε μια πιθανή άρση του lokcdown.

Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από την 1η Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Σταδιακή η άρση του lockdown

Ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε, επίσης, ότι η άρση του lockdown θα γίνει σταδιακά και υπογράμμισε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, στη συνέχεια το λιανεμπόριο και η εστίαση. Άφησε, ανοικτό, πάντως, το ενδεχόμενο κάποιες δραστηριότητες να μην ανοίξουν.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε ότι η Ευρώπη πολλές φορές καθυστερεί να λάβει αποφάσεις, σημειώνοντας όμως ότι στο τέλος πρυτανεύει η λογική. «Θα δοθεί προς διαβούλευση το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης για το πώς θα διατεθούν οι πόροι», σημείωσε.