ΑρχικήΠολιτικήΓ. Παπανδρέου: "Ψηφοθηρική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτικό μέτωπο"

Γ. Παπανδρέου: "Ψηφοθηρική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτικό μέτωπο"

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων σχολίασε τα λάθη που έκανε η κυβέρνησή του.

Παράλληλα, σχολίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων και χαρακτήρισε ψηφοθηρική τη ρητορική περί προοδευτικού μετώπου.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι θίγεται και μόνο που ακούει ότι του προτάθηκε η θέση του Επιτρόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος δεν διαπραγματεύεται τις θέσεις τους. Παράλληλα, εμφανίστηκες ανοιχτός στο διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά τις εκλογές τις οποίες θεωρείς πως θα τις χάσει. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συντηρητικός χώρος που συμμάχησε με ένα ακροδεξιό κόμμα”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι έπρεπε να διαχειριστεί διαφορετικά το ζήτημα του δημοψηφίσματος, το οποίο θεωρεί πως αν γινόταν θα το κέρδιζε η κυβέρνησή του. Παράλληλα, σημείωσε ότι έπρεπε να υπάρξει εσωκομματικός διάλογος, ώστε να αρθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πιέσει την προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή να αναλάβει τις ευθύνες της για το έλλειμμα του 15%, θα είχε υπάρξει διακομματική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το ζήτημα αυτό, σχολίασε ο κ. Παπανδρέου, αρνούνται να αποδεχτούν τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Θα μπορούσε να προσυπογράψει κανείς πολλά στο πρόγραμμα υγείας της ΝΔ” δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο αναρωτήθηκε τι έκαναν τόσα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση και όταν η δική του κυβέρνηση λάμβανε μέτρα για τον εξορθολογισμό των δαπανών στην Υγεία.

“Όταν κυνηγάνε τον Γεωργίου και όταν προστατεύουν τον πρώην ηγέτη τους δεν έχουν αλλάξει στην πράξη, παρά τα όσα δηλώνουν”, σχολίασε ο κ. Παπανδρέου για την ανανέωση που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Πολλά αλλάζουν παγκοσμίως και πρέπει να αξιολογήσουμε για τη χώρα μας που πάμε” δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τα προβλεπόμενα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές. “Η Ευρώπη η ίδια είχε αποτυχίες γιατί λειτούργησε σε λογική εθνικών επιλογών, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στο μεταναστευτικό. Εάν η Ευρώπη είχε δουλέψει ως Ευρώπη, το πρόβλημα δεν θα ήταν εύκολο, αλλά θα ήταν διαχειρίσιμο. Χρειάζεται ένα όραμα σοσιαλιστικό, αντιμετώπισης των ανισοτήτων” ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα.