«Είμαστε έτοιμοι να “μολυνθούμε” από τις αγωνίες και τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου. Μαζί δημιουργούμε τη μεγάλη αριστερή προοδευτική παράταξη που θα ανασχέσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέντευξή του αναφέρεται στις εξελίξεις περί την προανακριτική λέγοντας ότι είναι σαν «μια ομάδα, επειδή παίζει στην έδρα της, να επιβάλει τη σύνθεση της φιλοξενούμενης ομάδας» και σημειώνει ότι «η ΝΔ θα πρέπει να ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε την οικονομία μετά από 10 τρίμηνα ανάπτυξης το ελατήριο είχε ήδη εκτιναχθεί».
Ο Νίκος Παππάς ετιμά ότι οι ρυθμίσεις που έφερε η ΝΔ για το άσυλο εκτός από ιδεοληπτικές, θα αποδειχθούν και αναποτελεσματικές. Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στον κατάλληλο χρόνο θα συζητήσουμε στα όργανά μας και θα καταθέσουμε την πρότασή μας».