Παππάς: Στο μέτωπο λογικής χωράνε και οι κεντροδεξιοί

15 mins read

O υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς» μίλησε για συγκρότηση προοδευτικού μετώπου, στο οποίο χωράνε ακόμα και άνθρωποι της Κεντροδεξιάς.
Ως γενναία πολιτική πράξη χαρακτήρισε την απόφαση των έξι βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Για τον Πάνο Καμμένο είπε ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση. Όσον αφορά τη διεξαγωγή εκλογών σημείωσε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
«Εμείς είχαμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε την κυβερνητική σταθερότητα. Ο Πάνος Καμμένος έκανε μια επιλογή ανατροπής της κυβέρνησης, η οποία δεν ήταν επιτυχής. Νομίζω ότι πρυτάνευσε η λογική η οποία επέβαλε να συνεχίσει η Ελλάδα τον αναπτυξιακό δρόμο στον οποίο έχει μπει», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου και υπουργοποίησης «πασοκογενών» στελεχών, μίλησε για «ένα μέτωπο λογικής, στο οποίο χωράνε ακόμα και άνθρωποι κεντροδεξιάς προέλευσης».
Και επιτιθέμενος στη Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «η Κεντροδεξιά στο παρελθόν δεν είχε πολιτευτεί με τρόπο ανάλογο με τις τωρινές εξαλλοσύνες και με ρητορική μίσους απέναντι στην Αριστερά και γενικά απέναντι στο διαφορετικό».
«Υπάρχουν άνθρωποι», συνέχισε ο κ. Παππάς, «με τους οποίους ήμασταν μαζί ως τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά αποφάσισαν να φύγουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρνηθούμε την προοπτική συμπόρευσης για το άμεσο μέλλον. Θέλω να είμαι καθαρός. Σε αυτή τη συνεργασία έχει θέσει όποιος μπορεί να υπηρετήσει το πρόγραμμα της δίκαιης ανάπτυξης και να μη μας κυβερνούν αυτοί που υπηρετούν τα σχέδια της ανεργίας και τις μεγάλες εταιρείες που φούσκωναν  τους λογαριασμούς του Δημοσίου».
Για τις βουλευτικές εκλογές, επίσης, υποστήριξε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας διότι στην Ελλάδα «έχει επέλθει οικονομική και πολιτική σταθερότητα και πορεία ανάκαμψης».
Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Μαδούρο, ο κ. Παππάς υποστήριξε  ότι «είναι απόλυτο δικαίωμα του λαού της Βενεζουέλας να επιλέξει τον δρόμο του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση για να στηρίξει οποιοδήποτε καθεστώς, αλλά δούλεψε με τους εταίρους του στην Ε.Ε. για να υπάρξει ομάδα επαφής και δεν θα επικροτήσει την προοπτική επέμβασης που θα οδηγήσει σε αιματοκύλισμα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα