Παραιτήθηκε ο Σέρμπος από σύμβουλος του Ανδρουλάκη – Καρφιά για επαφές με Μητσοτάκη

14 mins read

Παραιτήθηκε από σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Σωτήρης Σέρμπος, μετά από μόλις έξι μήνες συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του thetoc, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έστειλε επιστολή το βράδυ της Παρασκευής στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με την οποία του γνωστοποίησε ότι αδυνατεί να συνεχίσει την -άμισθη- συνεργασία του λόγω φόρτου εργασίας, καθώς υποστήριξε ότι έχει αυξημένες υποχρεώσεις με αρκετά έμμισθα πρότζεκτ που έχει αναλάβει.

Ωστόσο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφήνουν αιχμές τόσο για τη στάση του το τελευταίο διάστημα, όσο και για τον τρόπο που αποχώρησε, διαψεύδοντας παράλληλα ότι υπήρχε διάσταση απόψεων για τα θέματα του αντικειμένου του.

Και αυτό γιατί, όπως λένε, η είδηση της παραίτησής του δημοσιεύτηκε σε φιλοκυβερνητική κυριακάτικη εφημερίδα, η ύλη της οποίας έκλεισε πριν φτάσει η επιστολή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίστοιχη είδηση φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο και γνωστή φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα ο καθηγητής φέρεται να έκανε πιο “φιλικές” τοποθετήσεις για την κυβέρνηση, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο ότι είχε μονόπλευρη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, χωρίς καν να αναφέρεται στις θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

“Όσοι στην πορεία κατάπιαν τη ρωσική εισβολή ή μίλησαν για γέφυρες, ας ακούσουν ξανά την ομιλία του πρωθυπουργού. Καμιά αξιοπιστία για να είσαι διεκδικητικός στο εξωτερικό αν παραμένεις δειλός στο εσωτερικό”, έγραψε πριν δύο ημέρες στο facebook, μιλώντας με θερμά λόγια για την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ.

Στην ιστοσελίδα liberal.gr είχε πρόσφατα ένα άρθρο με τίτλο “Ο Τσίπρας ασυγχρόνιστος με το διακύβευμα της εποχής” (13/9/2022).

Τον Αύγουστο σε σχόλιό του με αφορμή το επεισόδιο με τους μετανάστες στη νησίδα του Έβρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τοποθετήθηκε με επιζήμιο για την Ελλάδα πρόσημο ως απόρροια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, παραμένει ακατάλληλος και ανεπαρκής για να ασκήσει διακυβέρνηση επί θεμάτων εθνικής στρατηγικής και ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας”.

Facebook Comments