Παραλήρημα Πολάκη: «Είστε τόσο ψιλικατζήδες, που τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ»

10 mins read

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Σε μια παραληρηματικού τύπου τοποθέτησή του στην Βουλή, σημείωσε πως η τροπολογία για τα 100 ευρώ πρόστιμο, αποτελεί «σημείο στροφής της πτώσης της κυβέρνησής σας».

«Τώρα που μιλάμε στις λίστες ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι και ψάχνουν κρεβάτι ΜΕΘ 136 ασθενείς. Σήμερα εμφανίζουμε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από covid μεταξύ των προηγμένων χωρών της ΕΕ», είπε.

«Όταν με κατηγορούσατε ως ψεκασμένο για τα μονοκλωνικά, τελικά τα φέρατε και είναι λίγα. Τι θα τα κάνουμε, λοταρία;», είπε ο Παύλος Πολάκης. «Όταν έχετε 6.500 υγειονομικούς εκτός συστήματος και αρνείστε να τους επιστρέψετε με 2-3 rapid test ενώ στα νοσοκομεία λιποθυμούν γιατί δεν αντέχουν», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης ρωτώντας τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, «τι θα κάνατε εσείς εάν επί κυβερνήσεώς μας είχαμε 18.000 νεκρούς;».

«Είστε τόσο ψιλικατζήδες, γερολαδάδες, που τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ», είπε ο κ. Πολάκης, αναφερόμενος στο πρόστιμο που θα επιβάλλεται. «Έχουμε κάνει έναν σκασμό προτάσεις. Από την αραίωση στα σχολεία, τα ΜΜΕ κ.α.», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ανέφερε «Με βάση τα επίσημα στοιχεία οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένων από την αρχή της πανδημίας έως τις 10 Οκτωβρίου ήταν 147. Από 10 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένοι έγιναν 346. Από τους 1.118 θανάτους οι 346 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Για πείτε μου τι ποσοστό είναι οι 346; Αυτό είναι η αποτυχία σας».

 

Facebook Comments