Παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος ο Νίκος Παππάς με 178 ψήφους

8 mins read

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, παραπέμπεται με 178 ψήφος στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Πιο συγκεκριμένα, παραπέμπεται με 178 ναι, 86 όχι, 12 παρών και 23 αποχές. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ στήριξαν το πόρισμα της προανακριτικής για τον πρώην υπουργό ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε. Το ΚΚΕ δήλωσε παρών ενώ από διαδικασία απείχαν η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25.

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας αφορούν στη συγκρότηση του λεγόμενου Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσει σε πρώτο επίπεδο την υπόθεση και στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία του ειδικού δικαστηρίου.

Νίκος Παππάς: «Η Ν.Δ. συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας»

«Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ακολούθως αναφέρει: «Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και μάλιστα, με διαρροές. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Facebook Comments