Παρατηρητήριο ΝΔ: «Μαθήματα fake news από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή»

13 mins read

To παρατηρητήριο fake news της ΝΔ με ανακοίνωση του ασκεί σκληρή κριτική κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εγκαλώντας τον ότι εργαλειοποίησε στη Βουλή και την απόφαση του Eurogroup.

Η ανακοίνωση του παρατηρητηρίου της ΝΔ, αναφερόμενη  στην ένταση που προκλήθηκε στη Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα, με αφορμή την απόφαση του Eurogoup, τονίζει ότι ο ο κ. Τσίπρας εργαλειοποίησε «ακόμα και την ίδια την γραπτή ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να αποκτήσει αντιπολιτευτικό αφήγημα μέσω fake news».

Και προσθέτει «Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και κραδαίνοντας τη συγκεκριμένη ανακοίνωση τον ρωτούσε: «Τι λέει η απόφαση του Eurogroup; Λέει ότι δεσμεύεστε για πλεόνασμα το 2021! Το υπογράψατε αυτό; Το δεχτήκατε; Να σας το διαβάσω: “The updated forecast of the European institutions expects the primary balance to turn to a deficit in 2020, before returning to a surplus in 2021”».

Παράλληλα, το παρατηρητήριο της ΝΔ σημειώνει πως «όταν ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας προσπάθησαν να τον προστατεύσουν διακόπτοντας τον και προτρέποντάς τον να διαβάσει και την επόμενη πρόταση της ίδιας ανακοίνωσης, απάντησε: ‘’Τι λέτε; Για το statement του Eurogroup στις 16 Μαρτίου λέει μόνο η πρόταση’’. Και συνέχισε ανεβάζοντας τους τόνους με το γνωστό θεατρικό του ύφος: «Αυτό λέει! Διαβάστε το κ. Σταϊκούρα!».

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο fakenews, «όπως του απάντησε στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός, διερωτώμενος αν τον εκθέτουν οι συνεργάτες του ή εν γνώσει του ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, η πρόταση την οποία διάβαζε, λέει ότι οι προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών εκτιμούν ότι θα επιστρέψουμε σε πλεόνασμα το 2021. Ενώ η αμέσως επόμενη πρόταση, που δεν διάβασε, επιβεβαιώνει όχι μόνο ότι δεν υπάρχει καμία σχετική δέσμευση της Ελλάδας για πρωτογενή πλεονάσματα αλλά αντίθετα ότι υπάρχει δέσμευση του Eurogroup ώστε αναλόγως των επιπτώσεων του κορωνοϊού να μην ισχύσουν οι συγκεκριμένοι κανόνες για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Για να καταλήξει το παρατηρητήριο της ΝΔ «Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε σήμερα το εθνικό κοινοβούλιο για να παραδώσει ταχύρυθμα μαθήματα fake news μέσω τηλεκπαίδευσης!».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα