Παρέμβαση Καϊλή για την προστασία των γυναικών που έχασαν τις συντάξεις τους λόγω νόμου Κατρούγκαλου

8 mins read

Με παρέμβαση της Εύας Καϊλή μπορούν να προστατευθούν οι γυναίκες που έχασαν τις συντάξεις τους από τον νόμο Κατρούγκαλου, καθώς παραβιάζει το Δίκαιο της ΕΕ.

Έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύφθηκε η αντίθεση του νόμου 4387/2016 με το ευρωπαϊκό δίκαιο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην απάντησή της η αρμόδια Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα του Εργατικού Δυναμικού, κ. Thyssen.

Aπαντώντας εκ μέρους της Επιτροπής ως προς τα ζητήματα της ίσης μεταχείρισης και των διακρίσεων που έθεσε η Εύα Καϊλή, η Επίτροπος αναφέρει ότι στο άρθρο 51§1 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει πρόβλεψη μόνον εφόσον το κράτος μέλος εφαρμόζει το δίκαιο της Ένωσης. Και τονίζει ότι στην περίπτωση του νόμου 4387/2016, το δίκαιο της Ένωσης δεν εφαρμόζεται.

Σε σχόλιό της, η Εύα Καϊλή τονίζει ότι “εν μέσω των τριγμών που υφίσταται το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα εξαιτίας της αναλγησίας της σημερινής κυβέρνησης, η Ευρώπη καλείται από τους πολίτες της να εκπληρώσει το ρόλο της ως υπερασπιστής του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου”.

Facebook Comments