Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για το επίδομα στις Ένοπλες Δυνάμεις και αυξήσεις στους μισθούς

7 mins read

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει αυτό το θετικό μέτρο και ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να στηλιτεύσει τη νέα πρακτική του κ. Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις» και θα ανακοινώσει την άμεση ψήφιση που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό: την ενίσχυση του εισοδήματος των ανθρώπων που υπερασπίζονται την πατρίδα και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Η υλοποίηση αυτού του επιδόματος αποτελεί την ικανοποίηση μιας υπόσχεσης της Πολιτείας από το 2020, όταν η Τουρκία είχε δοκιμάσει τις αντοχές του στόλου μας με την κρίση του Ορούτς Ρεις και ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ. Εν τέλει, το επίδομα που θα δοθεί έφτασε να μην αφορά μόνο όλα τα στελέχη του Στόλου, αλλά και στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και θα είναι ένα επιπρόσθετο «συν» στις μηνιαίες απολαβές τους, οι οποίες παραμένουν στάσιμες εδώ και χρόνια. Αυτό αποτυπώνεται και στο συνολικό κονδύλι που από τα 19 εκ. ευρώ διαμορφώνεται εν τελεί στα 25 εκ. ευρώ.

Facebook Comments