ΠΑΣΟΚ για επίσκεψη Ερντογάν: «Θετικό βήμα- Προσοχή σε παρερμηνείες από γενικόλογες διατυπώσεις»

10 mins read

«Η ύπαρξη και η επιβεβαίωση ανοικτών διαύλων με την Τουρκία αποτελεί θετικό και αναγκαίο βήμα» τονίζει Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

«Υπό αυτό το πρίσμα και με κριτήριο την ένταξη σε μια μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική αντιμετωπίζουμε και την υπογραφή Διακήρυξης μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου» αναφέρει ο κ. Μάντζος.

«Η ουσία βρίσκεται πάντοτε πίσω από τις φωτογραφίες και τις εθιμοτυπικές δηλώσεις. Στο κείμενο του συμφώνου, στη δεσμευτικότητά του και στο κατά πόσον οι γενικές διατυπώσεις του μπορούν να αφήσουν ενδεχόμενα περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών. Άλλωστε, η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης προϋποθέτει πρόοδο στο πεδίο και όχι μόνο δηλώσεις -όπως αποδεικνύει χαρακτηριστικά η απόπειρα επαναφοράς του κ. Ερντογάν σε ”τουρκική” και όχι μουσουλμανική μειονότητα» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Με αυτές τις παραδοχές, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής παραμένει προσηλωμένο σε μια πολιτική αρχών έναντι της Τουρκίας, με αμοιβαίο και επαληθεύσιμο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και πλήρη εγκατάλειψη της αναθεωρητικής στρατηγικής της Άγκυρας. Μελετούμε προσεκτικά τα κείμενα των διμερών υπουργικών συμφωνιών και αναμένουμε αναλυτική ενημέρωση τόσο για το σημερινό συμβούλιο όσο και για τα επόμενα βήματα διαλόγου με την Τουρκία» καταλήγει ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα