ΠΑΣΟΚ για επιστολική ψήφο: «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διάθεση συναίνεσης»

14 mins read

To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφορικά με την επιστολική ψήφο και αναφερόμενο στον πρωθυπουργό τονίζει πως «Διαψεύδει τον εαυτό του».

Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «τον Ιούλιο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε από το βήμα της Ελληνικής Βουλής για το ζήτημα της επιστολικής ψήφου ότι ‘δεν θα είμαστε σίγουρα έτοιμοι πριν από τις ευρωεκλογές για ένα τέτοιο βήμα, αλλά αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει διάθεση από κόμματα και μπορούμε να φτάσουμε στις 200 ψήφους, είμαστε έτοιμοι σε τεχνικό επίπεδο αυτή τη συζήτηση να την ξεκινήσουμε και, γιατί όχι, πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές να την ολοκληρώσουμε’».

«Διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό και χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τα κόμματα και τον ελληνικό λαό, σήμερα παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι και τους εκλογικούς φακέλους και τα ψηφοδέλτια, που θα χρησιμοποιηθούν στις επόμενες ευρωεκλογές», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Οι παλινωδίες και οι αιφνιδιασμοί αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση συναίνεσης»

Και προσθέτει πως «όλα αυτά, ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση διέρρεε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το σχέδιό της για καθιέρωση συστήματος εκλογικών περιφερειών στις ευρωεκλογές».

Κάνει λόγο για «παλινωδίες και αιφνιδιασμούς» σε ένα ευαίσθητο ζήτημα, που αποδεικνύουν ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση συναίνεσης».

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναμένει να δει «θεσμικά και επίσημα και όχι δια ανακοινώσεων» τις διαδικαστικές εγγυήσεις που συνοδεύουν την πρόταση υιοθέτησης της επιστολικής ψήφου, αλλά και τις κατηγορίες ψηφοφόρων τις οποίες θα αφορά, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

«Από την πλευρά μας, έχουμε αποδείξει έμπρακτα διάθεση συναίνεσης με τη θετική μας ψήφο στο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού», επισημαίνει, για να σημειώσει με νόημα πως «για εμάς, η συμμετοχή στη δημοκρατία δεν είναι ζήτημα ανακοινώσεων, μικροπολιτικής ή πυροτεχνημάτων, αλλά ένα από τα πλέον κρίσιμα θεσμικά ζητήματα λειτουργίας της πολιτείας και ως τέτοιο θα πρέπει να προσεγγιστεί».

Facebook Comments