Με νέο βίντεο στα social media, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κλιμακώνει τις επιθέσεις του προς την κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ευθέως «καθετοποιημένο γαλάζιο κύκλωμα» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, παρουσιάζει σε βίντεο πώς περιγράφεται στη δικογραφία από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς η δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος, που φέρεται να αποτελείται από διοικητικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, τεχνικούς συμβούλους και αγροτοσυνδικαλιστές, όλοι συνδεδεμένοι με τη Νέα Δημοκρατία.
«Τα συμπεράσματα είναι προφανή. Ο μόνος που δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», δηλώνει με νόημα ο Κώστας Τσουκαλάς, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι βάζει εμπόδια στη Δικαιοσύνη ώστε να μην φτάσει η έρευνα στους δύο υπουργούς που φέρονται να εμπλέκονται.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και πολιτικές ευθύνες, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων, για το πώς λειτουργούσε το δίκτυο εντός του οργανισμού και για τη διαπλοκή κομματικών στελεχών με δημόσια διοίκηση και τεχνικούς συμβούλους.
Το βίντεο του ΠΑΣΟΚ έχει τίτλο «ΟΠΕΚΕΠΕ – Επεισόδιο 2», υπονοώντας ότι η υπόθεση έχει βάθος και συνέχειες, και έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων του κόμματος για την ανάγκη εξυγίανσης της λειτουργίας του οργανισμού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

