ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ: «Η διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού ακουμπά Μητσοτάκη και ΝΔ»

ΠΑΣΟΚ: «Η διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού ακουμπά Μητσοτάκη και ΝΔ»

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (Κ.Π.Ε.) του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΑΝΤ1» αναφορικά με τις αγωγές που κατέθεσαν Έλληνες του εξωτερικού κατά του ελληνικού δημοσίου για έλλειψη προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους, τόνισε πως «το θέμα υπερβαίνει την αποπομπή της κας Ασημακοπούλου και ακουμπά πλέον τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως επεσήμανε, «οι λίστες έφυγαν από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Τομέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας και πήγαν πρώτα στο κυβερνών κόμμα, έπειτα στην κ. Ασημακοπούλου και δεν ξέρουμε πού αλλού. Άρα, είναι εμφανές πως υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η κα Κεραμέως μέχρι χθες έλεγε ότι δεν έχει φύγει καμία λίστα από το Υπουργείο και λίγο μετά διαψεύστηκε. Εμείς περιμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας, την οποία η ίδια υποσχέθηκε. Μια λίστα με προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού κατέληξε παρανόμως στη Νέα Δημοκρατία και χρησιμοποιήθηκαν από μια ευρωβουλευτή του κόμματος. Το πολιτικό σκέλος στην υπόθεση είναι ότι η κα Κεραμέως, το Υπουργείο αλλά κι η ίδια η Νέα Δημοκρατία με τη στάση τους δημιουργούν ερωτηματικά για την προστασία των δεδομένων των πολιτών».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη διαδικασία αμφισβήτησης του αδιάβλητου της διαδικασίας προτού ξεκαθαριστούν τα υπόλοιπα θέματα, δηλαδή στο γεγονός πως οι Έλληνες του εξωτερικού συμφώνησαν να δώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα κι η Νέα Δημοκρατία τα χρησιμοποίησε κατά το δοκούν. Εμείς περιμένουμε την έρευνα της δικαιοσύνης που θα προσδιορίσει πότε έγινε η διαρροή, ποιοι ήταν υπεύθυνοι και με ποιον τρόπο» είπε ο κ. Σπυρόπουλος, αποσαφηνίζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα αυτό.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις οικονομικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως «ο κ. Κασσελάκης οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τις εταιρείες που κατείχε, αυτές στις οποίες είχε μερίσματα και πότε έγιναν οι μεταβιβάσεις αυτών. Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι “καθαρός ουρανός” που “αστραπές δεν φοβάται”, θα μπορούσε να έχει ήδη δώσει εξηγήσεις και στοιχεία απ’ όταν προέκυψε το θέμα με το δάνειο που έδωσε στο κόμμα του. Στην Ελλάδα έχουμε νόμους, κι η εφαρμογή τους περιλαμβάνει τους πάντες και τα πάντα. Από πολιτικής σκοπιάς, στην Ευρώπη -οι σοσιαλιστές και η Αριστερά- παλεύουν να τελειώσουν τους “φορολογικούς παραδείσους”».