ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα για τις φορολογικές εκκρεμότητες Βελόπουλου»

14 mins read

Mε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ ζητά από τη Νέα Δημοκρατία απαντήσεις σχετικά με την φορολογική υπόθεση Βελόπουλου και την καλεί να προσκομίσει όλα τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ.

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο της σύμπλευσης της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης σχετικά με την αλλαγή της σύνθεσης των μελών της ΑΔΑΕ.

Συγκεκριμένα, η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τη ΝΔ να απαντήσει σχετικά με το αν ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτη και παράνομη μέθοδο για να αποφύγει την πληρωμή του ΦΠΑ, που αναλογούσε σε πωλήσεις κηραλοιφών και για ποιο λόγο η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει, αλλά αντίθετα κινδυνεύει να τεθεί στο αρχείο.

Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για υπόγεια συμφωνία των κ.κ. Μητσοτάκη -Βελόπουλου «για να αλλάξουν οι συνθέσεις του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ εξυπηρετώντας αμφότεροι -ως φαίνεται- τα συμφέροντα τους».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι τα παραπάνω έγιναν καθώς ο μεν πρωθυπουργός ενδιαφέρεται «να καλύψει τα έργα και τις ημέρες του παρακράτους του Μαξίμου και ο δε πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

«Έπειτα από την αποκάλυψη περί εκκρεμών προστίμων του ΕΣΡ προς τον κ. Βελόπουλο για το τηλε-εμπόριο κηραλοιφών, σήμερα η ενημερωτική ιστοσελίδα tvxs.gr κάνει λόγο και για εν… υπνώσει φορολογικές εκκρεμότητες του από το 2017, οι οποίες σημειωτέον παραγράφονται στα τέλη του έτους.

Και όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπόγεια συμφωνία των κ.κ. Μητσοτάκη –Βελόπουλου για να αλλάξουν οι συνθέσεις του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ εξυπηρετώντας αμφότεροι -ως φαίνεται- τα συμφέροντα τους.

Ο μεν Πρωθυπουργός ενδιαφερόμενος να καλύψει τα έργα και τις ημέρες του παρακράτους του Μαξίμου και ο δε Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του.

Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ αν ο κ. Βελόπουλος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτη και παράνομη μέθοδο για να αποφύγει την πληρωμή του ΦΠΑ, που αναλογούσε σε πωλήσεις κηραλοιφών και γιατί η υπόθεση του δεν έχει προχωρήσει, αλλά αντίθετα κινδυνεύει να τεθεί στο αρχείο.

Τέρμα η διαπλοκή και η αδιαφάνεια».

Facebook Comments