Παύλος Γερουλάνος: «Μπήκα στην πολιτική γιατί είχα τραυματικά σχολικά χρόνια»

13 mins read

Πριν από λίγους μήνες, βλέποντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι νομικά διάτρητο σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, ο Παύλος Γερουλάνος, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το «Πρόγραμμα Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στον Δήμο Αθηναίων», ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις και το οποίο μπορεί άνετα να εφαρμοστεί και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Δεν άργησε να αποδειχθεί προφητικός: οι πρόσφατες αποκαλύψεις των φοιτητριών στο Τμήμα ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας έδειξαν πόσο αργόστροφο, απροετοίμαστο, για μην πούμε απρόθυμο, είναι το Ελληνικό Δημόσιο όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τέτοιες παραβιάσεις. Ο κ.Γερουλάνος βέβαια δεν ανέβηκε στο τρένο του #metoo για το φαίνεσθαι, για να βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Marie Claire, ο κ. Γερουλάνος, ερωτηθείς γιατί μπήκε στην πολιτική απάντησε ως εξής:
«Μπήκα στην πολιτική γιατί είχα τραυματικά σχολικά χρόνια. Εχω αρκετά γερή δόση δυσλεξίας και στο σχολείο εκείνη την εποχή δεν αναγνωριζόταν η δυσλεξία ως μαθησιακή δυσκολία, με αποτέλεσμα να μην είμαι καλός σε πράγματα που το σχολείο θεωρούσε σημαντικά, όπως η ορθογραφία και η απομνημόνευση. Με τους δασκάλους μου είχα δυσκολία να επικοινωνήσω γιατί είχαν στάνταρ που δεν μπορούσα να φτάσω και από την άλλη είχα ταλέντα που το σχολείο δεν εκτιμούσε. Μόνο αργότερα, όταν βρήκα τους χώρους όπου εκτιμήθηκαν τα ταλέντα μου, μπόρεσα να βρω και τους τρόπους να λύσω τα προβλήματα με την ορθογραφία και τη μνήμη. Οσο το σχολείο με έβλεπε μόνο σε συγκεκριμένα κριτήρια τόσο με έκανε να νιώθω ανασφάλεια γι’ αυτά που μπορώ να κάνω. Και επειδή πολλά παιδιά μεγαλώνουν με τα ίδια προβλήματα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αποφάσισα να αφιερωθώ στον βαθμό που μπορώ, να αποτρέψω όλα τα πράγματα που μας κρατούν εγκλωβισμένους από το να δούμε την πραγματική μας αξία».

Διαβάστε όσα λέει εδώ

Facebook Comments