Πέρασε με 156 «NAI» η συνεπιμέλεια – Καταψήφισαν Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη

9 mins read

Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάνη επέμειναν στην έντονη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο και στην ονομαστική ψηφοφορία καταψήφισαν τα άρθρα 7 και 13 που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι βουλευτές της πλειοψηφίας που είχαν εκφράσει κατά την διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια ενστάσεις και επιφυλάξεις για σημεία του νομοσχεδίου τελικά ψήφισαν τις δύο διατάξεις.

Το νομοσχέδιο επί της Αρχής ψηφίσθηκε από τη ΝΔ ενώ καταψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών». Τα άρθρα 7 και 13 ψηφίσθηκε από 156 βουλευτές της ΝΔ και καταψηφίστηκαν 20. Από την ονομαστική ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας την απόφασή του να μην συμμετέχει σε ονομαστικές ψηφοφορίες όσο επιτρέπεται σε αυτές και η επιστολική ψήφο. Το ΚΙΝΑΛ απείχε καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για παρωδία της κοινοβουλευτικής λειτουργίας αφού έθεσε ονομαστική ψηφοφορία στην οποία δεν μετείχε. Επίσης και το ΚΚΕ ενώ καταψηφίζει τις δύο διατάξεις, απείχε από την ονομαστική ψηφοφορία καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τέτοιες ενέργειες στρώνει βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ

Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν για τις δύο καταψηφίσεις του νομοσχεδίου ανέφεραν ότι αυτές δεν δημιουργούν εσωκομματικό θέμα και είναι σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις. Η ΝΔ άλλωστε έχει αποδείξει και στο παρελθόν σε άλλα νομοσχέδια πως είναι ένα μεγάλο και ανοικτό δημοκρατικό κόμμα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα