Πέρασε το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

7 mins read

Η συζήτηση για τα διπλώματα οδήγησης και ρυθμίσεις θεμάτων άλλων υπουργείων ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Το νομοσχέδιο που συζητείται,  και έχει κατατεθεί με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια. Μέχρι στιγμής μόνο το κόμμα της ΝΔ έχει ταχθεί υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Αντίθετα, το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενο για τη διαδικασία συζήτησης, ενώ η ΜεΡΑ25 αρνήθηκε να ψηφίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το νομοσχέδιο, αποσύρθηκε το επίμαχο άρθρο που αφορούσε μεταφορά αρμοδιοτήτων για ορισμένα θέματα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατόπιν έντονων αντιδράσεων του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε είτε να υπάρχει η υπογραφή και του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης είτε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει τις νέες ρυθμίσεις αύριο Παρασκευή στην Ολομέλεια ενσωματωμένες σε τροπολογία.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα