O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «στη συζήτηση αναδείχθηκε η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πέτσα:
«Ολοκληρώθηκε, χθες το βράδυ, στη Βουλή, η τριήμερη συζήτηση, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάλλοντας πρόταση μομφής στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Μία πρόταση μομφής που μετατράπηκε τελικά – όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός – σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του.
Με τη συζήτηση και την ψηφοφορία, επαναβεβαιώθηκε η ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και η στήριξη στον Υπουργό Οικονομικών.
Ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία να προβληθεί το κυβερνητικό έργο και βέβαια η ουσιαστική διαφορά με τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς σε διάστημα 16 μηνών μειώσαμε 18 φόρους ή ρυθμίσαμε φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε ή αύξησε 29 φόρους.
Ψηφίσαμε 115 νομοσχέδια από τα οποία τα 12 αφορούν σε κύριες διαρθρωτικές αλλαγές, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν αντιμεταρρυθμίσεις, όπως στην Παιδεία.
Εξαλείψαμε το μεγαλύτερο από τα ελλείμματα. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης.
Και με την αυξημένη αξιοπιστία της πατρίδας μας σε διεθνές επίπεδο, βελτιώσαμε το επενδυτικό περιβάλλον. Αποτέλεσμα; Παρά την παγκόσμια κρίση που προκαλεί η πανδημία, σήμερα στη χώρα μας να υλοποιούνται 43 στρατηγικές επενδύσεις ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων, με κορυφαία την επένδυση της Microsoft. Αλλά και να δανειζόμαστε με τα ιστορικά χαμηλότερα επιτόκια. Γεγονός που μας επέτρεψε να αντλήσουμε 16 δισεκατομμύρια και να μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνία απλώνοντας ένα ευρύ δίχτυ προστασίας το οποίο στο τέλος του χρόνου θα φτάσει τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στην ίδια συζήτηση αναδείχθηκε η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η δική του Κυβέρνηση που προχώρησε στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την πραγματοποίηση περισσότερων από 25.000 πλειστηριασμών και τη θέσπιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την καθιέρωση αυτόφωρης διαδικασίας κατά των διαμαρτυρόμενων.
Και βέβαια σε ό, τι αφορά το νομοσχέδιο για τη «δεύτερη ευκαιρία», είναι σημαντικό το γεγονός ότι πράγματι παρέχει μια δεύτερη ευκαιρία εκεί που υπήρχε μια «οιονεί οικονομική φυλακή».
Διότι – όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός – υπάρχει και σήμερα «ατομική χρεοκοπία» η οποία είναι ουσιαστικά αιώνια, διαρκεί δεκαετίες ολόκληρες, ακινητοποιεί γενιές ολόκληρες, μεταφέρει βάρη σε παιδιά και σε εγγόνια. Αυτή η μάστιγα με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα τώρα τελειώνει.
Μετατρέπουμε το τέλος σε μία νέα αρχή και δίνουμε πραγματικά μία δυνατότητα, μέσα από αυτήν τη διαδικασία, να διαγραφούν χρέη προς το Δημόσιο και προς τις τράπεζες.
Στην ίδια συζήτηση καταδείχθηκε, ταυτόχρονα, η αδυναμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να συλλάβει και να προσφέρει πειστικές απαντήσεις στις μεγάλες εξωγενείς προκλήσεις – τις τουρκικές αυθαιρεσίες και το νέο κύμα του κορονοϊού – που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.
Και η απόδειξη για αυτό ήταν ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών σε μια μέρα που κυριαρχούσε η ανάγκη για πατριωτική συσπείρωση, πολιτική ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη.»