Πέτσας: «Εύλογη ανησυχία για τα φαινόμενα συνωστισμού»

11 mins read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι έναν μήνα μετά την άρση του lockdown, η επιδημιολογική εικόνα παραμένει καλή, ο βασικός δείκτης που παρακολουθούν οι ειδικοί, ο R0, είναι χαμηλότερα από το επίπεδο που βρισκόταν την ώρα που το αποφασίζαμε.

Επεσήμανε όμως ότι κανείς, ούτε η κυβέρνηση, δεν εφησυχάζει και επισήμανε πως φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται προκαλούν εύλογη ανησυχία: «Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε. Κι αυτό θα είναι άδικο για όλους, μετά από τέτοια προσπάθεια».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση εστιάζει πλέον την προσοχή της στο ενδεχόμενο κρούσματος όταν ανοίξουν οι πύλες του τουρισμού από το εξωτερικό, καθώς και σε πιθανές τοπικές εστίες. Όπως είπε, εντείνονται παντού οι έλεγχοι, «προετοιμαζόμαστε για όλα. Δρούμε τοπικά, όπου χρειαστεί, με αποφασιστικότητα, ήδη κλείσαμε τέσσερα σχολεία στην Ξάνθη».

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για τον καθορισμό ΑΟΖ, σχολίασε πως αυτή «αποδεικνύει τη σταθερή επιδίωξη της χώρας μας για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονές μας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και ειδικότερα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Δείχνει τον δρόμο που επιλέγει η Ελλάδα και τον δρόμο αυτόν ήρθε επιτέλους η ώρα να ακολουθήσουν και οι γείτονές μας».

Είπε, επίσης, πως πρόκειται για «μείζονος σημασίας εξέλιξη» και υπογράμμισε ότι «είναι θετικό ότι στην πλειονότητά του ο πολιτικός κόσμος επικροτεί, υιοθετεί και στηρίζει τη συμφωνία. Γίνεται, δηλαδή, καθολικά αποδεκτό ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία, μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την πατρίδα μας».

Facebook Comments