Πέτσας για ανοιχτές εκκλησίες: «Εξετάζουμε θέματα όπως το ωράριο, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός»

22 mins read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

O κ. Πέτσας ανέφερε ότι «μείζον θέμα της ημέρας η συνεδρίαση του #Eurogroup. Το σχέδιο που φαίνεται να προχωρά αφορά παρεμβάσεις ύψους 540 δισ. Ευρώ».

Και πρόσθεσε «Οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές, διατυπωμένες στην κοινή επιστολή των 9 ηγετών. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ιδέα του ευρωομολόγου αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε τα βήματα που γίνονται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τα μέτρα αντιμετωπίζουν την κρίση με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, αλλά πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες».

Ακόμη, τόνισε ότι «Δεν είναι ώρα συνομωσιολογίας ούτε ανέφικτων υποσχέσεων», σημειώνοντας ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη, δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ημερομηνίες άρσης μέτρων αποτελούν fake news».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «Σήμερα η Ν.Κεραμέως θα ανακοινώσει την ύλη των εξετάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην εγκύκλιο της Εκκλησίας για άνοιγμα εκκλησιών, λέγοντας ότι «Είμαστε σε επικοινωνία με την Εκκλησία. Εξετάζουμε θέματα όπως το ωράριο, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, αλλά και  αν κάποιος βγαίνει για τους λόγους που επιτρέπονται να μπορεί να ασκήσει και ατομική προσευχή».

«Η Εκκλησία έχει δείξει πολύ υπεύθυνη στάση, η ΔΙΣ έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Και για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία, για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση», είπε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετάβαση σε εκκλησίες. Ο κ. Πέτσας, μάλιστα, έκανε λόγο για νέα συνεννόηση κυβέρνησης και Εκκλησίας. Εμφανίστηκε σίγουρος δε, ότι θα βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα με την εκκλησία.

Ως προς το Άγιο Φως, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «έχει διασφαλιστεί ότι θα έρθει στην Ελλάδα και ότι θα διαμοιραστεί στην επικράτεια, σε συνεννόηση με την Εκκλησία».

Επιπλέον σημείωσε ότι «Αν υπάρξουν 500 οδηγοί και  500 νοσηλευτές για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ανά την επικράτεια. Σχεδιάζεται η δράση, θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Υπογράμμισε ότι «Δεν είναι η ανταπόκριση που θα θέλαμε στο πρόγραμμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Καλούμε μέχρι 10 Απριλίου να μπουν οι επιχειρηματίες στο πρόγραμμα. Θα δούμε μέχρι το απόγευμα το θέμα της απασχόλησης σε αυτές τις επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στην προστασία της α΄κατοικίας, είπε ότι «Για παράταση πλαισίου α’ κατοικίας: Το θέμα της παράτασης εξετάζεται αλλά ταυτόχρονα δρομολογούμε και το νέο πλαίσιο. Την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα έχουμε οριστικές αποφάσεις».

Ακόμη, τόνισε, απαντώντας στην επικριτική στάση της αντιπολίτευσης, ότι «Το αποθεματικό πρέπει να το διαφυλάξουμε. Χρησιμοποιούμε τα ταμειακά διαθέσιμα με σύνεση. Τι θα γινόταν τον Σεπτέμβριο αν συνεχιζόταν η κρίση χωρίς ταμειακά διαθέσιμα; Δεν θέλουμε να επαναληφθεί μια κρίση με επίκεντρο την Ελλάδα».

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι «Ένα δάνειο από τον ESM δεν συνεπάγεται μνημόνιο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «Ακόμα και ένα 5% του πληθυσμού να μην τηρήσει τα [περιοριστικά] μέτρα είναι ικανό να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες των υπολοίπων».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα