Πέτσας: «Κοντά στο τέλος των SMS» -Πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων

9 mins read

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μπορεί σιγά σιγά να προχωρά σε ανοίγματα δραστηριοτήτων χωρίς να υπάρχει κοινωνικό ρίσκο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος των sms και επεσήμανε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο διάστημα στις κοινωνικές συναναστροφές.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα υπάρχουν με τα self test, χαρακτηρίζοντάς τα ως ένα σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα.

Όσον αφορά τη συζήτηση που γίνεται για τα προνόμια των εμβολιασμένων, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα».

Για το εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε πως η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ήταν κατάλληλη και η Ευρώπη δεν πρέπει να δίνει αντιφατικά μηνύματα.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης μητέρας, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στον καθέναν από εμάς και πρόσθεσε ότι στην κοινωνία κυριαρχούν δυο συναισθήματα σε σχέση με αυτό: η θλίψη και η οργή. Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση συζητά την αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης.

Facebook Comments