Πέτσας: «Στις 27 Απριλίου ανοίγουν υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία»

10 mins read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα ξεκινά από την Δικαιοσύνη, καθώς ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία (άμισθα και έμμισθα), Πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «Η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα μέτρα υπήρχε καθολική» τις ημέρες του Πάσχα και πρόσθεσε ότι οι επιδημιολογικές καμπύλες επισημαίνουν πως πηγαίνουμε καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «Επεξεργαζόμαστε ήδη ένα σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα» και έκανε λόγο για μια διαδικασία «σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη», για να «μην έχουμε πισωγυρίσματα».

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο», αλλά και από «οικονομικές δραστηριότητες με μικρότερο συνωστισμό», δηλαδή από το λιανεμπόριο, καθώς «έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους ηλικιώμενους», αλλά και πολίτες με χρόνια νοσήματα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η επαναφορά στην κανονικότητα θα ξεκινήσει «συμβολικά από τη Δικαιοσύνη», ενώ για την ελαχιστοποίηση φαινομένων συνωστισμού θα υπάρξουν προσομοιώσεις.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει κα κάποια στοιχεία την νέας κανονικότητας», εντάσσοντας σε αυτά την τις αποστάσεις και την έλλειψη χειραψιών και κοντινών επαφών.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα μετάβασης στην πραγματική ζωή, επαναφέροντας τις ίδιες ημέρες και την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα