ΑρχικήΠολιτικήΠιερρακάκης: Έρχονται άυλη συνταγογράφηση, υπεύθυνη δήλωση & εξουσιοδότηση στο gov.gr

Πιερρακάκης: Έρχονται άυλη συνταγογράφηση, υπεύθυνη δήλωση & εξουσιοδότηση στο gov.gr

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκάλυψε στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action 24 ότι στο gov.gr θα έχουμε άυλη συνταγογράφηση πλέον υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση σε λίγες μέρες

Όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης  εκ των πραγμάτων ο χρόνος έχει πυκνώσει, έτσι μία μεγάλη κυβερνητική πρωτοβουλία, το gov.gr, που είχε προαναγγελθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης και θα ήταν έτοιμο σε δύο μήνες θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι μία σειρά από υπηρεσίες θα διατεθούν στους πολίτες ψηφιακά το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Πιερρακάκης παρότρυνε αν δεν έχουν πρόσβαση, όπως οφείλουν, στους κωδικούς του Taxis να αποκτήσουν πρόσβαση, να μάθουν όλοι ποιοι είναι οι κωδικοί του Taxis που χρησιμοποιούν γιατί το gov.gr θα συγκεντρώσει καταρχήν όλες τις υφιστάμενες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου σε μία σελίδα, θα οργανώσει ουσιαστικά την πληροφορία, αυτές είναι περίπου 500 υπηρεσίες που λειτουργούν.

Και θα προσθέσουμε και τις εξής πληροφορίες: Εξουσιοδότηση, υπεύθυνη δήλωση και άυλη συνταγογράφηση.Το καθένα από αυτά ανοίγει πολλά κεφάλαια.

Όπως σημείωσε ο υπουργός αυτά θα περιλαμβάνονται στην επόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για την άυλη συνταγογράφηση διευκρίνισε ότι η συνταγή θα μπορεί να μην είναι πλέον ένχαρτη, θα μπορεί να είναι στο κινητό, είτε είναι έξυπνο είτε όχι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ