ΑρχικήΠολιτικήΠιερρακάκης: «Σε μια διετία η μετάβαση στον ενιαίο αριθμό, θα αντικαταστήσει ΑΦΜ...

Πιερρακάκης: «Σε μια διετία η μετάβαση στον ενιαίο αριθμό, θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ»

Για τον ενιαίο αριθμό, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ και θα αποτελέσει τον αριθμό που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν εφεξής ως αριθμό ταυτοποίησης απέναντι στο κράτος, μίλησε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δίνοντας συνέντευξη στη RealNews, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε για τις νέες ταυτότητες, αφού ανέφερε ότι ο σχετικός διαγωνισμός ξεκίνησε από τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τα μέσα της χρονιάς οπότε και θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, ότι στις βασικές προδιαγραφές είναι η ενσωμάτωση της ψηφιακής υπογραφής για όλους τους πολίτες, η έγχρωμη φωτογραφία και η αναγραφή του ενιαίου αριθμού

Σύμφωνα με τον υπουργό, η «απουσία ενός κοινού αριθμού δημιουργεί το εξής πρόβλημα: όταν οι πολίτες χρησιμοποιούν πολλούς αριθμούς, είναι σαν να έχουν πολλά “ πρόσωπα” απέναντι στο κράτος, κάτι που δυσχεραίνει ιδιαίτερα την άμεση και ασφαλή ταυτοποίησή τους αλλά και την παροχή υπηρεσιών».

Ακόμη, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει πως «το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάβασης στον ενιαίο αριθμό ταυτίζεται με εκείνο της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και οριοθετείται περίπου σε μία διετία από σήμερα».