Πιο απειλητικός από ποτέ ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα λάβει την απάντηση που της αξίζει»

7 mins read

O Tούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε προκλητικά, την Τετάρτη, πως «το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο», κατηγορώντας την Ελλάδα πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις συζητήσεις που έγιναν στις πλατφόρμες των ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Ο Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, τόνισε : «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επί τόπου τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «Το Γιαβούζ θα πλεύσει στη Μεσόγειο για νέες γεωτρήσεις» και πρόσθεσε ότι «Το πλοίο μας Barbaros Hayrettin Pasha συνεχίζει το έργο του στη Μεσόγειο».

«Θα έχουμε καλά νέα απο το πλωτό γεωτρύπανο Fatih το Σάββατο», όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος θα το επισκεφτεί το Σάββατο, όπου  θα ανακοινώσει νέες πληροφορίες για κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων, Κώστας Λάβδας, ήδη σχολίασε στο twitter πως πρόκειται για ευθεία απειλή πολέμου.

Facebook Comments