Πιπιλή για Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: «Να εξαφανιστούν από προσώπου γης με νόμιμους τρόπους»

11 mins read

Η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, ήταν καλεσμένη στο Action24 και την εκπομπή Briefing, όπου μίλησε για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.
Αρχικά, η κ. Πιπιλή σημείωσε ότι «η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε μια εποχή που η κοινωνία είναι έτοιμη να την ακούσει».
Αναφερόμενη στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, είπε ότι «εδώ δεν έχουμε θύτη ή φερόμενο ως θύτη. Έχουμε κατάπτυστους εκπροσώπους του αθλητισμού».
Τόνισε δε ότι «η ελληνική κοινωνία εμπιστεύεται τα παιδιά της, ότι πολυτιμότερο έχει, και μάλιστα για να αθληθούν, για να μπουν στη διαδικασία της ευγενούς άμιλλας, για να κάνουν καλύτερα σώματα» σε αυτούς τους παράγοντες.
Και συμπλήρωσε ότι «αυτοί λοιπόν οι ξεδιάντροποι, τους οποίους οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους, βγάζουν αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση, αυτή την αισχρή, την αήθη ανακοίνωση, όπου όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες μιας έρευνας – θα μπορούσαν να πουν ότι είναι συγκλονισμένοι, ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε μια εσωτερική έρευνα – αντιθέτως άφησαν αιχμές με αυτό το αισχρό υπονοούμενο «και γιατί δεν ήρθε να μας το πει όταν έπρεπε» και στην ουσία συγκάλυψαν (την σεξουαλική κακοποίηση)».
Η κ. Πιπιλή επισήμανε, εν συνεχεία, ότι «αντί να σεβαστούν και τον θεσμικό και τον παιδαγωγικό τους ρόλο, αλλά κυρίως να σεβαστούν το γεγονός ότι τους εμπιστεύονται οι γονείς και η πολιτεία, που τους δίνει χρήμα, προέβησαν σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια και συνεχίζουν προκλητικά να προαναγγέλλουν εκλογές».
Τέλος, η βουλευτή της ΝΔ τόνισε ότι «αυτό που απαιτώ από την πολιτεία, είναι να βρεθούν νόμιμοι τρόποι, με το δικαίωμα που έχει η ίδια η πολιτεία, για να τους καθαιρέσει και να εξαφανιστούν από προσώπου γης».

Facebook Comments