Ποιο ντιμπέιτ; Το σενάριο που «κάηκε» μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

11 mins read

Ένα 24ωρο μετά τις εκλογές, η χώρα μπαίνει σε τροχιά προεκλογική περιόδου, κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Ιουνίου.

Τα κόμματα αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου το σχεδιασμό τους για την προεκλογική εκστρατεία που θα ακολουθήσουν, όπως περιοδείες, ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και παρουσία στα social media, ωστόσο, μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα που έδωσαν οι πρώτες κάλπες, αυτό που φαίνεται να βγαίνει από την ατζέντα είναι το debate ΜητσοτάκηΤσίπρα.

Το αποτέλεσμα της κάλπης και οι 21 μονάδες διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για την επιλογή των πολιτών.

Οπως δήλωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προγράμματα των κομμάτων τέθηκαν στην κρίση των πολιτών και οι ψηφοφόροι αποφάσισαν πως «η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Το ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή».

Υπενθυμίζεται πως στην τηλεμαχία στην ΕΡΤ, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, κυβερνητικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου είχαν σχολιάσει πως «ο Κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής, ψύχραιμος, γνώστης. Απαντούσε επί της ουσίας σε κάθε ερώτηση. Παραδέχθηκε προβλήματα, αναγνώρισε λάθη. Περιέγραψε, στο πλαίσιο του περιορισμένου χρόνου, για το μέλλον και τι θέλει να κάνει. Μιλούσε στους πολίτες, παρά τις συνεχείς επιθέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα».

Σήμερα πηγές σχολιάζουν πως η εικόνα των πολιτικών αρχηγών, καθώς και τα προγράμματα των κομμάτων δεν έχουν αλλάξει και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να διεξαχθεί εκ νέου μία τηλεμαχία ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα ή με τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα