ΑρχικήΠολιτικήΠοιοι είναι οι νέοι υπουργοί του ανασχηματισμού

Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί του ανασχηματισμού

Ο μίνι ασχηματισμός έγινε με τους δύο εκ των πέντε να προέρχονται από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.

Θάνος Μωραϊτης
Σχετική εικόνα

Ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Υφυπουργός γεννήθηκε το 1970, εκλέχτηκε το 1994 Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής, χωρίς ωστόσο να εκλεγεί, ενώ το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Δύο χρόνια αργότερα ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ ενώ το 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ επανεξελέγη το 2007 και το 2009
Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Σία Αναγνωστοπούλου
Σχετική εικόνα

Η νέα αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική γεννήθηκε στην Πάτρα το 1959. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του Εθνικού Ινστιτούτου Ανατολικών Γλωσσών της Γαλλίας.
Εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Διατέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών και αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ υπήρξε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών της Γαλλίας.

Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ελευθερια χατζηγεωργιου
Η νέα υφυπουργός εσωτερικών με αρμοδιότητα Μακεδονίας–Θράκης διετέλεσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δ. Τζανακόπουλου.
Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι δημοτική σύμβουλος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης και διετέλεσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Η κυρία Χατζηγεωργίου γεννήθηκε το 1979 και ζει στη Νεάπολη. Αποφοίτησε το 1999 από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο, ενώ σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ.

Άγγελος Τόλκας
Αποτέλεσμα εικόνας για αγγελος τολκας

Ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά.
Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας.

Κωνσταντίνος Μπάρκας
Αποτέλεσμα εικόνας για μπαρκας κωνσταντινος

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας το 1981. Είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Αυγή» και σπούδασε βιογραφία στην Αθήνα και Γεωπονική στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος.
Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τους αγώνες των ανέργων και των εργαζομένων για πλήρη, σταθερή και ασφαλή εργασία.
Υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας.