Ποιοι… γαργαλάνε τον Τσίπρα και γιατί… αντιστέκεται

9 mins read

Άλλα θέλει κι άλλα λέει ο ο Αλέξης Τσίπρας μιας και αμφιταλαντεύεται για το χρόνο των εθνικών εκλογών. Ναι μεν μας λέει μονίμως ότι οι εκλογές θα γίνουν με την ολοκλήρωση της τετραετίας της κυβέρνησης αλλά χθες μας είπε δημοσίως για πρώτη φορά ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ του εισηγούνται εκλογές το Μάιο.

Τα κορυφαία στελέχη, ιδίως αυτά που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό, ως επί το πλείστον εισηγούνται εκλογές τον Οκτώβριο. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα στελέχη που επιμένουν για εκλογές το Μάιο. Τα συγκεκριμένα στελέχη προβάλουν την ισχυρή πιθανότητα ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές, μία ήττα η οποία θα είναι μη διαχειρίσιμη. Μάλιστα αρκετά εξ αυτών των στελεχών ζητούν εκλογές το δεύτερο σαββατοκύριακο του Μαΐου. Οι υπέρμαχοι του Μαΐου κάνουν λόγο ακόμη και για «χαλαρή ψήφο» εκείνων των ημερών ως αντιστάθμισμα στην εκλογική ήττα που έρχεται.

Βέβαια στα σενάρια πλέον παίζει και ο Ιούνιος. Ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Αν η ψαλίδα παραείναι μεγάλη το Μάη θα πάει σε εκλογές τον Ιούνη, αν παραείναι μεγάλη και πάλι θα πάει σε εκλογές.

Γενικά όμως υπάρχει έντονο κλίμα εκλογολογίας, προστριβών, εντάσεων και… ανακατωσούρας, τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου. Στόχος είναι οι όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Φυσικά δεν είναι αμελητέα η εσωκομματική φαγωμάρα μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών καθώς γνωρίζουν ότι στην επόμενη Βουλή ούτε τα 2/3 δεν θα καταφέρουν να επανεκλεγούν.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα