Πολύ κοντά σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τα Σαββατοκύριακα

8 mins read

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Briefing του Action24, όλο και πιο ψηλά βρίσκεται στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και μετά τα Σαββατοκύριακα.
Ο κύριος λόγος είναι ότι θέλουν να αποφύγουν πάρτι, τραπέζια και μαζέματα σε σπίτια που γινόντουσαν από το απόγευμα και μετά μιας και τα κρούσματα πλέον είναι καθημερινά τετραψήφια και υπάρχει έντονος φόβος για τις μεταλλάξεις του ιού.
Την ίδια ώρα αναμένεται και αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων. Υπάρχουν ακόμα σκέψεις να σταματούν τα αυτοκίνητα σε όλες τις λωρίδες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις προκειμένου να ελέγχονται και ακόμα περισσότεροι οδηγοί
Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων οι οποίοι θα εξετάσουν το πρόβλημα της κινητικότητας σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά όπως η Αττική, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη και θα καταθέσουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο στις 18:00 κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.
Η σημερινή εισήγηση των λοιμωξιολόγων (της “μικρής” επιτροπή που συνεδριάζει κάθε Πέμπτη) είναι να «κοκκινίσει» τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αχαΐα. Μέχρι πρότινος στο κόκκινο βρισκόταν μόνο ο δήμος Πατρέων.

Facebook Comments