Πορεία κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και Φωτόπουλο

24 mins read

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και πολλοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος, όπως οι Πάνος Σκουρλέτης, Θεανώ Φωτίου, Χαρά Καφαντάρη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφωνας Αλεξιάδης και Ρένα Δούρου, καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος. 

 

«H Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη γράφει μια ακόμα μαύρη σελίδα της πολιτικής της, διαγράφοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ» αναφέρει σε δήλωσή του ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, που συμμετείχε και ο ίδιος στην πορεία διαμαρτυρίας, τονίζοντας: «Εκχωρώντας το 17% της ΔΕΗ και μάλιστα σε μια περίοδο βαθύτατης ενεργειακής κρίσης, αφήνει εντελώς απροστάτευτα τα νοικοκυριά που βλέπουν να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το κύμα αυξήσεων που διαλύει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Όσα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων, τότε που η τρόικα ζητούσε την πώληση του 17% της ΔΕΗ, τα δίκτυα, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, και τη ΔΕΠΑ Υποδομών, έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και χωρίς να έχει την τρόικα, χωρίς να έχει μνημόνια και χωρίς καμία απολύτως πίεση, τα δίνει όλα, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο. Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας: Πρόκειται για ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα εις βάρος των σημερινών και των επόμενων γενιών Ελληνίδων και Ελλήνων. Δεν θα περάσει έτσι. Ούτε θα λήξει με μια απόφαση που θα υπογράψουν κάποια ακριβοπληρωμένα στελέχη. Όλες οι ευθύνες θα αναζητηθούν. Και θα αναζητηθούν σε βάθος.».

Στο συλλαλητήριο, συμμετείχε, επίσης ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώνοντας τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι σήμερα στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Οι αποφάσεις της Διοίκησης της εταιρείας για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, με αποκλεισμό του βασικού μετόχου, πάρθηκαν στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για αποδυνάμωση, της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας.

Σήμερα στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, που αντιδρούν σε τέτοιες ανήθικες πρακτικές. 

Στεκόμαστε δίπλα στο κοινωνικό σύνολο, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο, καθώς βρίσκεται μπροστά σε ένα κύμα ανατιμήσεων, με την ενέργεια να φτάνει τις ύψιστες τιμές της ακρίβειας, και την Κυβέρνηση να ξεπουλά το μοναδικό εργαλείο άσκησης εθνικής ενεργειακής πολιτικής.»

«Να μην χαθεί το Δ της ΔΕΗ»

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, το «Να μην χαθεί το Δ της ΔΕΗ» ήταν το βασικό σύνθημα, σύμφωνα με ανάρτηση της κ. Ρένας Δούρου στο Twitter, δημοσιεύοντας, παράλληλα στιγμιότυπα από την πορεία διαμαρτυρίας:

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την παράδοση της πλειοψηφίας του Δημοσίου μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου σε ιδιώτες επενδυτές μαζί με την κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Παρακολουθήστε εδώ: 

Facebook Comments