Προεκλογικά «παιχνίδια» με… έκτακτες επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων

13 mins read

Εξαιρετικές επιδόσεις καταγράφει στο σπορ των επιχορηγήσεων, ένα μήνα πριν τις εκλογές, ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, δεκάδες αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή του «μοιράζουν» ζεστό χρήμα σε σωματεία όλης της Ελλάδας, από τα οποία βέβαια δεν λείπουν αυτά που βρίσκονται στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας, όπως το Π. Φάληρο και ο Ταύρος. Εκεί δηλαδή που ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι παίζει καλύτερα όταν παίζει …στην έδρα του.

Μια βόλτα στην Διαύγεια είναι άκρως κατατοπιστική, αφού μόνο την πρώτη εβδομάδα του μηνα, δηλαδή μέσα σε επτά ημέρες από 1η έως 7 Ιουνίου υπέγραψε 11 αποφάσεις έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης σε αθλητικά σωματεία διαφόρων περιοχών της χώρας, χωρίς να υπολογίζουμε βέβαια την έγκριση πιστώσεων για μεγάλους φορείς, όπως είναι το ΟΑΚΑ, ούτε τις τακτικές επιχορηγησεις, ούτε καν τις επιχορηγήσεις διαφόρων δήμων της χώρας για αθλητικά έργα, όπως αντικαταστάσεις χλοοταπήτων σε τοπικά στάδια. Συνολικά λοιπόν, μόνο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση τον Ιούνιο εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις ποσών που ξεπερνούν τα 75.000 ευρώ.

-Στις 3 Ιουνίου, ο κ. Βασιλειάδης υπέγραψε μεταξύ άλλων την έκτακτη επιχορήγηση του αθλητικού συλλόγου Νίκη Λευκάδας με 10.000 ευρώ.
-Στις 6 Ιουνίου ενέκρινε την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του φορέα «Αγώνας Ψηλορείτη» με 5.000 ευρώ, της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων με 10.000 ευρώ, του αθλητικού ομίλου «Κύδων Χανίων» με 5.000 ευρώ, του αθλητικού συλλόγου Αυλίζας Αχαρνών «Η Ελπίδα» με 6.000 ευρώ, του φορέα «Ηλυσιακός Αθλητικός Ομιλος» με 15.000 ευρώ, του αθλητικού συλλόγου «Αγιαξ Ταύρου» με 10.000 ευρώ, και του Παναθλητικού Ομίλου Αγίου Θωμά Γουδί με 5.000 ευρώ.
-Στις 7 Ιουνίου υπογράφησαν με fast track διαδικασίες δύο ακόμα αποφάσεις: Οι έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις του αθλητικού συλλόγου Λευκάδας «Φίλανδρος» με 5.000 ευρώ και του γυμναστικού ομίλου Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» με 5.000 ευρώ.

Facebook Comments